POZNATA GLUMICA ŽIVI U BEDI I SIROMAŠTVU Bila je na vrhuncu karijere, a onda se sve preokrenulo
Foto: Youtube/Printscreen

Čuvena jugoslovenska i hrvatska glumica Edita Majić, koja je važila za jednu od najlepših žena našim prostorima, u jeku popularnosti se odrekla velike karijere i odlučila da služi Bogu. Izabrala je da bude isposnica, bosonoga i da živi u velikom siromaštvu, a zatim je otišla u pustinju.

Ona je otišla u samostan Svetog Josipa u španskom gradu Avilja, gde je postala časna sestra.

 

 

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.Javnost u Hrvatskoj je šokirala njena iznenadna odluka i nikome nije bilo jasno zbog čega je odlučila da se odrekne svega. U sobi nije imala grejanje, kao ni toplu vodu, a spavala je na ležajima od slame u ćelijama. Veći deo godine provodi u postu i molitvi. U jednom intervjuu je objasnila da je u karmelićanke otišla jer se razočarala u površnost života.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojimo - rekla je Edita i dodala da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading