MISLILI SU DA NIKADA VIŠE NEĆU HODATI! Malo ko zna da je Dragana Mirković rođena sa ovim oboljenjem, do druge godine ležala u bolnici!
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Pevačica Dragana Mirković je rođena sa razvojnom displazijom kuka, što je često stanje koje podrazumeva složene abnormalnosti u razvoju i rastu kosti, zglobova, mišića i tetiva u području kukova.

Zbog ovog problema, Dragana Mirković je bila primorana da prođe kroz dva hirurška zahvata. Lekari su tada istakli da će postojati određena ograničenja u njenim aktivnostima tokom celog života.

Prva operacija kuka je izvršena dok je Dragana bila dete, dok je druga operacija usledila 2016. godine. Tada je pevačica ponovo hospitalizovana zbog pogoršanja stanja, što ju je sprečavalo da se nesmetano bavi nastupima i normalno se kreće.

Dragana Mirković

ATA Images

 

- Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk - ispričala je tada Dragana za "Star".

Nakon operacije se oporavljala u svom domu u Beču, hodala je uz pomoć štaka i svakodnevno vežbala sa fizioterapeutom. Lekari su joj zabranili sedenje na niskoj stolici, sedenje u položaju sa prekrštenim nogama, nošenje tereta, stajanje na operisanoj nozi i naglo prebacivanje težine na nju, ležanje na leđima.

MISLILI SU DA NIKADA VIŠE NEĆU HODATI! Malo ko zna da je Dragana Mirković rođena sa ovim oboljenjem, do druge godine ležala u bolnici!

Foto: ATA Images

 

Dragana je jednom prilikom ispričala da su njeni roditelji nakon operacije koja joj je urađena u detinjstvu strahovali da li će ona moći da hoda. Međutim, oporavak je prošao dobro, iako je boravak u bolnici na pevačicu ostavio velike posledice.

- Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana, budila sam se u strahu, vrišteći. Kada sam jednom prohodala kako treba nisu mogli da me zaustave, da me nateraju da sednem da jedem. Bila sam izrazito nemirno dete - ispričala je ona svojevremeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading