ZA SVOJU KARIJERU MOŽE DA ZAHVALI LEPI I USNIJI! Cakana otkrila detalje sa početka karijere, a evo kako je potrošila prvi honorar!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Pevačica narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana kaže da su njene koleginice Lepa Lukić i pokojna Usnija Redžepova zaslužne za to što je postala muzička zvezda jer su je gurale da se talentom i glasom probije na estradi, dok je još igrala rukomet i mislila da će graditi sportsku karijeru.

Kasnije, kada se izborila za mesto na domaćoj folk sceni, zbližila se s pokojnim Džejom Ramadanovskim, koji joj je, kako kaže, ubrzo postao kao brat, s kojim je na tezgama ostajala do zore.

- Zahvaljujući Usniji počela sam da se probijam i pevam na estradi. Na jednom nastupu bila je iznenađena kada me je čula jer se tu našla, a ti ljudi me nisu angažovali iako je trebalo. Kasnije me je prijavila na jedno takmičenje i tako je sve počelo. Kasnije smo se družile, slave kod nje su bile najlepše na svetu. Dolazili su trubači, bilo je igre, ma svega! Mislim da je ona otišla pre vremena, a najtužnije je bilo to što je i njena prijateljica umrla od raka. Tužno je to kad nekog tako izgubite. Toliko je hitova imala ta žena... Ona je meni uvek bila nekako posebna i jeste bila posebna. Divan odnos sam imala i s Lepom Lukić, koja me je dodatno inspirisala da se trudim i dam sve od sebe da uspem. Ona je moja kraljica - kaže pevačica.

ZA SVOJU KARIJERU MOŽE DA ZAHVALI LEPI I USNIJI! Cakana otkrila detalje sa početka karijere, a evo kako je potrošila prvi honorar!

Foto: Ataimages

 

Cakana je potom pomenula i Džeja, s kojim je, kako kaže, bila nerazdvojna.

- Džejova smrt me je mnogo pogodila i sada ne verujem da ga više nema. On i ja smo imali jedan predivan bratski odnos. Milion puta smo radili zajedno, privatno smo bili veoma bliski, ali javno nikad nismo previše pričali o tome. Non-stop smo tezgarili do jutra, kada smo se vraćali sa svirke, pričali smo kao najrođeniji. Bio je predivan čovek, zato su ga toliko voleli - priča ona.

Radosavljevićeva je u jednom trenutku previše radila, pa je priznala da joj je ćerka, kada je bila mala, često prebacivala da ne provodi dovoljno vremena s njom.

- Ćerka me često podseti na to što nisam više vremena provodila s njom dok je odrastala. Uvek priča kako je otac sve dao da bude uz nju, radila sam, karijera nije mogla da čeka. Zato ona danas drugačije vaspitava decu, da joj se ne bi ponovila moje greška. Svesna sam toga da je to bio moj propust, ali što kaže naš narod - ne može i jare i pare! Svaka čast ljudima koji su sposobni da sve usklade i da ništa u životu ne trpe. Ipak, uspela sam u tome da od ćerke napravim čoveka i na to sam ponosna.

Cakana tvrdi da danas nije bitna škola ako neko želi da se progura na estradi, te i da se to ranije gledalo.

ZA SVOJU KARIJERU MOŽE DA ZAHVALI LEPI I USNIJI! Cakana otkrila detalje sa početka karijere, a evo kako je potrošila prvi honorar!

Printscreen

 

- Školovala sam se i radila na tome da postanem dobra pevačica, a danas vam nije bitno obrazovanje. Ne treba da imate ni tri razreda osnovne, samo uzmete mikrofon, mašete zadnjicom ispred kamere i sve ide kao po loju. To je taj sistem vrednosti koji je malo poremećen. Nisam nikad htela da se prodam da bih bila popularnija. Znala sam od početka šta mi je cilj, do danas sam ostala dosledna sebi zbog žanrova koje pevam i stila koji sam izgradila samo zahvaljujući trudu.

Dragica se prisetila i kako je prvi zarađeni novac dala ocu i majci da renoviraju porodični dom:

- Sećam se da sam od prvih zarada pomagala mojima da renoviraju kuću, nisam mogla da pustim da se muče. Oni su sve uložili u nas, kupovali smo jedne cipele godišnje i uvek sam znala šta znači nemati. Zato sam se odužila kako sam mogla kad sam počela da zarađujem.U Beograd sam došla na audiciju i tako su mi se otvorila vrata estrade. Samo je talenat odradio svoje. Nisam imala nikakvu vezu, došla sam kao žena iz provincije - rekla je ona za Informer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading