Toni Cetinski
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Popularni hrvatski izvođač Toni Cetinski ne krije da je odrastao na italijanskom popu i stranom rokenrolu, ali kako priznaje, voli i da zapeva pesme domaćih narodnjaka.

Toni je u razgovoru za Alo! priznao da mu je narodnjački hit „Rano je za tugu“ poslužio kao inspiracija za njegovu pesmu „Opet si pobedila“, ali i da je kao klinac voleo da sluša Lepu Brenu.

- Ne slušam domaće izvođače. Ja sam iz Istre, mi tamo gledamo italijanske televizijske programe i slušamo njihovu muziku - rekao je Toni na početku razgovora za Alo!, i dodao:

- Slušam isključivo italijansku muziku i strani rok, ali niko ne može da kaže da nije slušao Lepu Brenu 80-ih godina. Zapravo, Severina mi je jednom prilikom poklonila svoj CD, pa sam je zato slušao, inače ne bih.

Pevač je zatim istakao da ipak postoji izuzetak među kolegama.

- Znao sam da zapevam poneku pesmu Harisa Džinovića. Omiljena mi je „Rano je za tugu“, pa sam inspirisan time napravio svoju pesmu „Opet si pobedila“.

Cetinski nije zaobišao trenutno popularnu temu, pa istakao svoj stav o srpskim izviđačima i zabranama njihovih nastupa na teritoriji Hrvatske.

- Nisam za zabrane nastupa. Ja se ne trujem sadržajem sa društvenih mreža jer ne smatram da su društvene. Ja propagiram ljubav, večiti sam optimista i ne podržavam bilo koji vid zabrane - rekao je pevač, pa otkrio do kada će se baviti svojim poslom.

- Dokle god ljubav bude vladala na kompletnoj teritoriji bivše Jugoslavije, neću stati sa turnejama. Kada publika bude prestala da mi daje ljubav, ja ću prestati da radim ovaj posao i otići ću u penziju - zaključio je Toni za domaće medije.  

Cirkao na nastupu

Cetinski je nastupio prve večeri 62. Festivala kulture mladih u Knjaževcu, a neposredno pred izlazak na binu, za Alo! je priznao da voli da se opusti uz žestinu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading