VAŽNO SAOPŠTENJE RTS-A U VEZI EVROVIZIJE Raspisan konkurs za predstavnika, a ovo su uslovi!
Foto: Printscreen/Skrinshot/Youtube/Eurovison

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1. novembra 2023. godine, a ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo samostalno da izabere kompoziciju.

Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Švedskoj 2024. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. novembra 2023. godine.

VAŽNO SAOPŠTENJE RTS-A U VEZI EVROVIZIJE Raspisan konkurs za predstavnika, a ovo su uslovi!

Printscreen

 

S ciljem razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2024", koje će biti održano u maju 2024. godine, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo samostalno da izabere kompoziciju, poručuju iz ove medijske kuće.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za „Pesmu Evrovizije 2024“ obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju, po evrovizijskom principu 50% - 50%. Kompozicija koja bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Srbije i RTS-a na takmičenju „Pesma Evrovizije 2024“.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju u Malmeu 2024. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading