KAO KLINKA SLUŠALA JE PANK I MRZELA NARODNJAKE Ove detalje o Jami i njenom životu sigurno niste znali, a evo i s kim se družila na Dorćolu
Foto: Printscreen/instagram

Iako je danas folk pevačica koja pravi odličan štimung u kafanama i na veseljima, Jasna Milenković Jami odrasla je u centru Beograda uz pankere i muziku 'Pistolsa'. Kako je svojevremeno sama ispričala za medije, nije joj bilo teško da ide u Italiju po ploče bendova za kojima je u to vreme bila zaluđena.

- Što se tiče mojih prvih izlazaka, odmah nakon osnovne škole zavolela sam pank muziku, obožavala sam pank! Prvo sam slušala Abbu i neke domaće bendove, potom sam prešla na hard rock, Džim Morison je moj idol, muškarac kakvog oduvek sanjam, zaista sam obožavala 'Doorse', međutim, brzo sam prešla na pank koji je bio jako intrigantan za mene jer sam i sama u dubini duše buntovnica. Panku sam se okrenula jer sam bila u ekipi koja je imala svoje ja, maštali smo da menjamo svet, da se naš glas čuje. Nina Hagen mi je bila idol, zatim 'Pistolsi' i 'Ramonsi'. Putovala sam u Italiju da nabavim ploče jer je to tada bio prestiž, oblačila sam se u pank fazonu, baš sam živela to - ispričala je s ponosm svojevremeno Jami i dodala: 

- Skupljali smo se na platou ispred Filozofskog fakulteta, tu je bio jedan pank klub i za to mesto me vežu prelepe uspomene. Pomenula bih Caneta Partibrejkersa koji jeste stariji, ali je bio sa mnom u ekipi, zatim Toni Montano, a onda nam se pridružio i Srđan Dragojević kojeg smo zvali Lorka jer je jako lepo pisao poeziju. Ponosna sam na taj period osamdesetih kada sam ja bila baš dete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading