zdravko čolić
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Najveća regionalna zvezda svih vremena, Zdravko Čolić, već je dogovorio nastup za Novu 2024. godinu i to u Dubrovniku, ali je njegov koncert naišao na negodovanje tamošnje javnosti zbog cene koju je pogodio pevač. S druge strane, Čolin kolega Dino Merlin prošle godine je uzeo sličan iznos i imao je određene uslove, ali se zbog toga niko nije bunio.

Kako tvrde Hrvati, Zdravko je za nastup u novogodišnjoj noći tražio 130.000 evra, zbog čega su se neki pobunili, pa su komentarisali: "Čini mi se lepo, narodni pevač, napraviće dobar štimung. Samo za njegov koncert 130.000 evra? Lepo, blago njemu - komentar je nekih, dok su drugi bili direktni: "Strašno, evo, ne podržavam to"- poručio je drugi. 

S druge strane, vlasti u Hrvatskoj se nadaju da će debelo naplatiti turistima Čolin koncert i od njega višestruko zaraditi.

Jelka Tepšić, zamenica gradonačelnika Dubrovnika rekla je kako veruje da će se iznos opravdati time što će imati veoma dobru posećenost. 

- Zaista se na to računa, popunjenost hotela i privatnog smeštaja i interes sponzora - poručila je. 

Interesandno je da se za koncert koji je prošle godine održao Dino Merlin, takođe u Dubrovniku za Novu godinu, tada niko nije bunio, a ovaj pevač je osim vrtoglave cene za karte imao i određene uslove.

Naime, za nastup Dina Merlina u prošloj novogdišnjoj noći cena karata za dvoje iznosila je skoro 1.000 evra, uz uslov da posetioci koncerta moraju biti i gosti hotela u kojem on peva. Dakle, onaj ko je želeo da sluša sarajevskog izvođača morao je da prenoći tu i plati još 975 evra za dve osobe. Ukupno je sve za dve osobe koštalo skoro 2.000 evra one koji su tada želeli da slušaju Dina, ali to Hrvatima nije bilo skupo i nisu želeli da otkriju koliko je Merlin inkasirao, ali se spekuliše da je cifra premašila iznos od 100.000 evra. 

Inače, širom Hrvatske vlasti su zabranile srpskim izvođačima da tamo održavaju kocnerte. Zabranu su dobili: Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Aca Lukas i mnogi drugi. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading