OTKRIVENO ŠTA SE DEŠAVA SA IMOVINOM VIDOJA RISTOVIĆA! Od njegove smrti prošlo je više od godinu dana, a evo koju odluku je sud doneo!
Foto: ATA Images

Istoričar umetnosti Vidoje Ristović preminuo je pre više od godinu dana, a ostavinska rasprava, u kojoj treba da se podeli njegova imovina između njegove udovice Nikoline Pišek i dve ćerke iz dva braka, i dalje nije počela.

Navodno, suđenje ni po jednoj tužbi koju je voditeljka podnela sudovima u Srbiji protiv bivšeg svekra Vitora Ristovića, poznatijeg kao Miša Grof, takođe nije započet

-Nikolina ne zna zbog čega nijedan sudski proces u Srbiji nije počeo, niti kada će se to dogoditi. Ona je svekra tužila i za klevetu. S druge strane, u Hrvatskoj je on u oktobru prošle godine podneo tužbu protiv nje, tražio je zabranu prometa nekretninama, kako ne bi mogla da proda kuću koju su ona i Vidoje gradili, jer i za to tvrdi da je on slao novac, što je ona demantovala. Održana su šest, sedam ročišta i tu tužbu je izgubio - kaže sagovornik za Kurir.

Nikolina traži da ona i njena i Vidojeva ćerka dobiju ono što im zakonom pripada, dok njegov otac Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof ne da ništa.

-Ona ne može deliti moju imovinu! Kako bi ona delila moju dedovinu? Nasledio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj. To je bilo oduzeto mom dedu i vraćeno je meni. Nasledio sam i grobnicu od mramora i bronze na Novom groblju koja vredi pola miliona evra. I sada, kako bi ona mogla da deli sa mnom imovinu moga dede i oca, moje majke? Šta će ona deliti, ja ništa ne razumem?! Sve se vodi na mene - izjavio je Miša ranije.

-Neću valjda dozvoliti da antikvitete koje je on voleo da ona nosi u Hrvatsku ili da razvlači ovde i prodaje ih. On ih je voleo i kupovao ih je, ali ne s njenim novcem, nego s mojim - dodao je.

Nikolinin advokat je naveo da je Vidoje imao svoju imovinu u Beogradu i da navodi njegovog oca nisu tačni.

-Ta imovina nema veze s imovinom njegovog oca. Ne samo da sam sada advokat Nikoline Ristović nego sam u proteklih godinu dana i sarađivao s pokojnim Vidojem i imam saznanja o njegovim poslovnim aktivnostima, a koje nemaju veze s porodičnom imovinom. Imamo informacije kod koga i gde je ta imovina - izjavio je tada Nikolinin advokat Silvije Hraste za hrvatski RTL.

Podsetimo, nedavno je Nikolina Pišek za domaće medije potvrdila da je Vidoje Ristović preminuo u stanu svoje ljubavnice.

- Bila je prisutna jedna ženska osoba u privatnom stanu, ja više ne znam ni kako se ona zove, toliko mi je to važno, koja je priznala da je bila u nekakvoj vezi sa njim, a moj svekar je to formulisao kao masaža. Sve je jako čudno uglavnom zdravstveni nalaz je potvrdio da je umro od zastoja srca - ispričala je voditeljka, pa otkrila kako se osećala kada je saznala da ju je pokojni muž navodno prevario.

-Imala sam trenutke kada me je to jako ljutilo, ali onda sam shvatila da je to nebitno i da gubim energiju, a imam puno važnijih problema u životu i stvari koje moram da rešim, na koje moram da se fokusiram, decu o kojoj moram da brinem- rekla je Nikolina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading