UZIMAJU NA HILJADE EURA PO SVIRCI, A NEMA IH U MEDIJIMA! Veselja se bez njih ne mogu zamisliti, a evo ko su muzičari iz senke
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Dobro je poznato da oni s dubljim džepom ne žale para kada su u pitanju njihova veselja, naročito Romi iz dijaspore, koji su spremni i celu ušteđevinu da daju samo da njihova slavlja budu na najvišem nivou. Za muziku su spremni da daju čak na desetine hiljada evra.

Odavno se zna da su Snežana Đurišić, Verica Šerifović, Šerif Konjević, Darko Lazić, Jana, Đani, Adil i još neke njihove izuzetno popularne kolege rado viđeni na privatnim veseljima. međutim poslednjih godina ima dosta i onih muzičara i pevača koji se medijski ne eksponiraju previše, nekih gotovo i da nema po televizijama i portalima, ali se bez njih veselje ne može zamisliti.

Jedan od najtraženijih je harmonikaš Borko Radivojević sa svojim orkestrom. Upućeni u ovu temu kažu da je njegova garancija 10.000 evra, ispod te cifre ne dolazi. Tu je i bakšiš za koji je on tata mata. I ono što je najzanimljivije je to da mnogi Romi upravo prema njegovom rasporedu zakazuju svoja slavlja. Borko je, inače, rasprodat godinu dana unapred, a toliko zarađuje da je osim kuće u Petrovcu na Mlavi, koju je napravio, kupio i dva stana od po 130 metara kvadratnih u Beogradu na vodi.

Još jedan harmonikaš mlati ozbiljne pare na privatnim slavljima. Aca Čergar, kojeg u medijima uopšte nije bilo dok se nije otkrilo da je u vezi s Andreanom Čekić. On živi u Beču i u Austriji je omiljen. Njegova garancija kada dolazi sam je 2.000 evra, ali kada se angažuje ceo orkestar onda je 7.000 evra. Mnogi pevači vole da rade s njim jer pravi sjajnu atmosferu, a onda je i bakšiš, koji dele među sobom na ravne časti, unosan. On je nedavno kupio stan u Dubaiju preko firme Viki Miljković.

Izuzetno na terenu stoji i pevač Emir Habibović. Njega je za života Šaban Šaulić smatrao za svog naslednika. Sada Emir i radi tržište na kojem je pokojni kralj narodne muzike bio neprikosnoven. Habibović radi na procenat, što mu je, prema njegovoj proceni isplatljivije od fiksnog honorara, a jedan je od malobrojnih pevača koji imaju duplu zaradu. Naime, on je i organizator veselja, dovodi orkestre i pevače, i za to uzima takođe procenat.

Titulu kraljica romskih svadbi nosi malo poznata pevačica Nataša Matić. Za nju se otimaju, mesecima teško pronalazi slobodan termin, najzastupljenija je u Beču, angažuju je i na veseljima u Italiji, a često nastupa sa Emirom Habibovićem i Adilom Maksutovićem. Romi kažu tamo gde je Nataša nastaje pravi lom, a ljubičaste novčanice samo lete.

Suzana i Slađana Vasić, poznate kao Barbike, koje su ponikle u "Grandovom" takmičenju, ali ih od tada gotovo da nema u medijima, ne dižu glavu od posla. One i same priznaju da odlično zarađuju.

-Razbijamo se od para na romskim svadbama. U inostranstvu je bolji honorar nego u Srbiji. Dobijemo više bakšiša nego što je sama tezga - rekle su svojevremeno.

AFERA "DD" DRMA BELU KUĆU! Šarmen saterana u ćošak, morala da prizna šta je krila, u sve umešan David Dragojević

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading