ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODOTI KO JE ŽENA SA SLIKE Važila je za pravu bombu, muškarci i danas uzdišu za njom!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Rođena je u Pančevu, 1. oktobar 1967, ona je srpska pevačica i glumica sa značajnim uspehom iz perioda Jugoslavije.

U Beogradu je završila solo-pevanje u muzičkoj školi Josip Slavenski, kao i elektrotehničku školu Nikola Tesla.

Bila je član operskog studija, sa kojim je nastupala širom Evrope. Nakon što je pobedila na takmičenju u organizaciji Radio Beograda, 1988. snimila je prvu ploču, a pesma „Neka stari ko voleti ne zna” uvrštena je u fonoteku trajnih snimaka Radio Beograda.

Reč je o Snežani Babić Sneki.

Vrhunac karijere dostiže u prvoj polovini devedesetih godina, kada je jedna od najpopularnijih pevačica. Poznate su joj šaljive pesme u duhu narodne muzike:

Takni me, takni, Caki, Cale, Hopa-cupa, Hoćeš, nećeš; balade: Drugu ljubiš, pa ti žao nije, Ne zna zora, Ljubavnica; pop i folk pesme: Ja nisam prva ni poslednja, Sneki rep (Moje vruće haljine), Voz ljubavi, Sve mi ravno do Kosova, Igračka, Bumerang; kao i narodnjaci: Pijmo, Harmoniko sviraj sama, Kuća, Tuđina ...

Sarađivala je s većinom najznačajnijih kompozitora i tekstopisaca, kao što su Marina Tucaković, Futa Radulović, Miša Mijatović, Dobrivoje Ivanković, D. B. Braja, Zlaja Timotić, Mile Bas, Josip Boček, Aca Korać, Nikola Grbić, Dušan Simović, Saša Popović, Pera Stokanović, Vesna Petković, Bane Opačić, Boban Prodanović, Peđa Medenica i mnogi drugi. Snimila je veliki broj spotova, televizijskih šou-programa, a pojavila se i u filmu „Tesna koža 4. Na svojim albumima oprobala se i kao kompozitor i tekstopisac.

Učestvovala je u prvoj sezoni muzičkog šoua "Tvoje lice zvuči poznato".

NATAŠI BEKVALAC SEVNULE TANGE Održala nastup u providnoj haljini, do zore pravila lom, a evo šta je pevačica uradila usred pesme! (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading