SLOMLJEN OD BOLA Luk Blek: Moja pesma je predvidela crnu sudbinu
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Predstavnika Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji, Luka Bleka, veoma je potresla situacija koja je zadesila našu zemlju, koja je tragičnom pogibijom mališana u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ zavijena u crno.

Pevač se uoči svog nastupa uključio u Dnevnik na Javnom servisu i tom prilikom se potpuno slomio, pa zaplakao.

Na sebi je imao crnu majicu sa natpisom OŠ „Vladislav Ribnikar“, a dok je davao izjavu, kroz suze je govorio o svojoj pesmi i poruci koju ona nosi, a koja se podudara s aktuelnom situacijom.

- Evrovizija je veseo događaj. Za nas ove godine nije. Od prošle nedelje smo isključivo fokusirani i u mislima sa Srbijom, sa nastradalima i njihovim bliskima. Srećom, organizatori i ostali učesnici imaju ogromno razumevanje za nas - rekao je Luk Blek, pa dodao:

- Stvarno su svi divni, uputili su reči podrške za Srbiju. Mislim da je bilo dobro što su to uradili. Sve naše misli su sa ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom.

- Kad si pisao ovu pesmu, sigurno nisi mislio na ovako nešto, ali ona je više nego intenzivna ovog puta, što dodaje novu dimenziju tvom učešću - konstatovala je novinarka, a on je kroz suze odgovorio:

- Nisam srećan, poruka pesme je još ranije govorila o strahovima, nemilim događajima, ali je mnogo teže kad se desi nešto što je bliže vašem srcu, u Srbiji. Da ne bih previše dužio, daću sve što imam da prenesem tu poruku koja je nažalost aktuelna kod nas - izjavio je Blek neposredno pred svoj nastup na prvoj polufinalnoj večeri, u Liverpulu.

Podsetimo, naš predstavnik je i na samoj ceremoniji otvaranja Evrovizije na plavoj košulji imao crnu traku, u znak žalosti prema tragično stradalima u rodnoj zemlji.

 Velika Britanija umesto Ukrajine

Evrosong se održava u Velikoj Britaniji, koja je preuzela da organizuje ovo takmičenje umesto prošlogodišnjeg pobednika, Ukrajine, zbog bezbednosne situacije u toj zemlji. Izvršni supervizor Pesme Evrovizije, Martin Esterdal, nakon što je Liverpul izabran da bude grad domaćin, saopštio je da je to idealno mesto za organizaciju 67. Pesme Evrovizije u ime Ukrajine.

- Grad je sinonim za muziku, a „Liverpul arena“ prevazilazi sve zahteve potrebne za organizovanje svetskog događaja ovog obima - izjavio je on.

 Onlajn glasanje prvi put

Glavna promena načina glasanja odnosi se na polufinalne večeri. Naime, deset najboljih pesama biće izabrano isključivo na osnovu glasova publike umesto dosadašnjeg kombinovanog glasanja gledalaca i stručnog žirija koje je uvedeno 2009. godine. Osim toga, prvi put u istoriji takmičenja biće omogućeno onlajn glasanje za gledaoce u zemljama koje ne učestvuju na Pesmi Evrovizije. Njihovi glasovi biće sabrani i predstavljeni kao glasovi jedne zemlje i u polufinalima i u finalu. Gledaoci u zemljama koje ne učestvuju moći će da glasaju putem onlajn platforme koristeći svoju platnu karticu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading