KAKO PREPOZNATI PSIHOPATIJU? Snežana Dakić ugostila je psihoterapeuta i motivacionog govornika koji su objasnili uzroke stravičnih ishoda, sada je sve jasnije!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen Hype TV

U emisiji "Male stvari" koju vodi Snežana Dakić, gosti su bili psihoterapeut i pisac Marko Braković, glumac i modni kreator Vladimir Nićiforović i pravnik i motivacioni govornik Dušan Blagojević.

Govorili su o  psihopatskim poremećajima, kako ih prepoznati i lečiti, o drustvenim sistemima koji pogoduju narcisoidnosti i sebičnosti, o perfekcionizmu, o nasilju i dobroti, o mržnji na društvenim mrežama, o tome sta je moralno, a sta nemoralno, u svetlu masakra u beogradskoj osnovnoj skoli. 

Glumac i modni kreator komentarisao je užasne tragedije koje su zadesile Srbiju ovih dana: 

- Strašno je, nisam zainteresovan ni za kakvu komunikaciju, ni sa prijateljima. Zabrinut sam da li je ovo samo otvorilo neku pandorinu kutiju, svega onoga što dolazi u stvari kod nas. Pričam i o mrežama, pričam i o društvu i napisao sam i "Mislim da smo dotakli dno kao jedno društvo". Osećam se poraženo- kaže Vladimir. 

Kako taj sadržaj kod dece utiče na profile ličnosti i da li povećava mogućnost da jednog dana postane "psihopata". 

- Deca koja to gledaju, kanališu to u televizor. Ne znači da će ga nužno okrenuti ka spolja, nekada da. Same igrice nisu konkretan uzrok - kaže psihoterapeut, pa dodaje: 

- Za vreme rata je u svakoj kući visila puška, pa nije niko pobio dve škole. Nije tako jednostavno to što ljudi misle. Normalizacija psihologije, realizacija tih stvari jeste opasna, ali igrice i crtaći neće nužno kod dece izazvati nasilje. 

Na pitanje šta detetu može biti u pozadini trauma koja jednog dana napravi masovnog ubicu, Marko objašnjava:

- Postoji nasledni faktor, faktor sredine i faktor dečije sposobnosti. Nažalost, novije istraživanje, porast narcizma i smanjenje empatije će izazvati poremećaj ličnosti. 

HOBIJI POZNATIH Bulat slika ikone, Milica Todorović je prava umetnička duša, a ova poznata glumica najveću ljubav pronašla je u motorima!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading