"IZAŠLA BIH NA ULICU I VRIŠTALA" Pevačica neutešna zbog masakra koji se desio u školi, pa priznala da je njen sin žrtva vršnjačkog nasilja!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Povodom jučerašnje tragedija koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu kada je učenik ubio osam đaka i radnika obezbeđenja, dok je teško ranio još šest osoba među kojima je i jedna nastavnica oglasila se pevačica Mirna Košanin.

Nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“, duboko potrešena, izjavila je saučešće porodicama stradalih, a u ispovesti za "Grand" je otkrila da je i njeno dete bilo meta vršnjačkog nasilja.

-Svim majkama juče nastradale dece i majkama koje su na ovako tragičan i strašan način izgubile svoje čedo šaljem bezgraničnu ljubav i snagu da ovo pežive. Svoj deci koja su juče prisutvovala ovom nemilom događaju biće potrebno puno ljubavi i vere da za jučerašnjim danom ne ostano posledice u njihovom kasnijem mentalnom razvijanju i odrastanju. Najradije bih izašna na ulicu i vrištala da me svi čujete – počela je pevačica svoju ispovest.

Nakon ovoga, Mirna se osvrnula i na nasilje koje je doživelo njeno dete, a istakla je da su roditelji prepušteni sebi i da ceo sistem ne funkcioniše.

-Kao majka ne mogu da opišem bol i tugu koja me stiže u ova dva dana. I moje dete je sa trinaest doživelo maltretiranje od strane vršnjaka, ali sistem u kom se svi nalazimo ne funkcioniše onako kako bi trebalo, nego smo mi majke, roditelji oduđeni na to da sami bijemo bitku i štitimo decu kako znamo i umemo. Nažalost, ne radimo dovoljno na tom polju. Veličamo bezvredno, krijemo strahove, ne slušamo jedni druge, odmahnemo rukom sa rečenicom „Biće bolje, to je samo faza.“ Svi sudimo posledici, a uzrok nas ne zanima, došli smo do tačke u kojoj stradaju deca. Naša deca! Kosta je naše dete, sa kojim se nije radilo, dete kome je trebalo dati više, dete koje nije saslušano – priča ona.

Pevačica je uputila i javni apel svim roditeljima kojima je poručila da vole i slušaju svoju decu i da će samo na taj način od njih napraviti sutra dobre ljude.

-Ko je to pa doneo zakone da je vaspitni šamar zakonom kažnjiv, a dozvoljava se program i medijska prisutnost oružja, droge, tuča i ostalih nasilničkih segmenata na današnjim medijima. Sada kada smo stigli ovde, koga treba zaista da krivimo, u koga to tačno da uperimo prst? Čije ime u ova dva dana potucate po tabloidima, vestima, tvitovima i ostalim društvenim mrežama? Kao majka ću vam reći, umesto da delite fotografiju, puno ime i prezime, idite do Cvetnog trga. Odnesite cveće, omiljenu čokoladu, najdražu knjigu, šnalu za kosu, neki čips, otplačite svoje i ćutite bar neko vreme. Kada se vratite kućama, zagrlite svoju decu, pitajte ih kako su, pričajte o njihovim strahovima, volite ih. Volite ih toliko, da od njih napravite dobre i poštene ljude. Molim vas, RIP Anđelima – zaključila je ona za "Grand".

"OPROSTITE MI ŠTO NEĆU BITI VESEO I PRISUTAN" Luk Blek zbog strašne tragedije promenio planove, Britancima jasno stavio do znanja da ne neće uraditi ovo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading