" U BANCI NISU IMALI DOVOLJNO NOVCA DA ME ISPLATE" Od prvog albuma je zaradio milion maraka,  pobedio je Lepu Brenu, a evo gde je sada poznati pevač
Foto: Alo/Ilustracija J.V.

Popović je te godine uspeo da pobedi čak i Lepu Brenu i Slatki greh, koji su se takođe borili na odlazak na Evroviziju, a sreća ga je pratio i tamo, s obzirom da je osvojio visoko četvrko mesto.

1991. godine osvojio je drugo mesto na Jugoviziji sa pesmom "Ma daj obuci Levisice", a pobedila ga je Bebi Dol. Od pesme "Džuli" zaradio je više od milion tadašnjih nemačkih maraka.

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Ja sam 1982. snimao taj album za Jugoton. Nisam imao diskografskog iskustva. Pre sam svirao u bendovima. Završio sam u Gracu klasičnu muziku. Tad sam dobio priliku da uđem u studio. Kasnije sam od albuma zaradio 1.200.000 tadašnjih nemačkih maraka. Otišao sam s tadašnjom devojkom u tadašnju Jugobanku. Došao sam na šalter i rekao da mi daju sav novac koji imam na računu. Bankarka je rekla da nemaju toliko novca u banci i da dođem drugi dan. Tadašnja devojka pala je u nesvest kad je čula o kojoj se cifri radi. Davali su joj šećer i vodu da dođe sebi. S vrećom novca otišao sam kući iako mi novac nikad nije predstavljao nešto - prisetio se Danijel, pa otkrio na šta je potrošio toliko novca:

- Deo novca podelio sam i kolegama, odnosno prijateljima. Svi su dobili malo sreće. Nisam megaloman što se novca tiče. Ne radim muziku zbog novca, nego zbog muzike. Napravio sam divan album koji će se snimati sledeće godine. Imam nekoliko vrhunskih pesama. Ništa nije petparački, ozbiljno sam pristupio svemu - istakao je on.

Danijel je naglasio i da, iako više nije prisutan u medijima, nikada nije prestao da se bavi muzikom.

- Dobro živim. Ja sam vrlo skroman. Moj se život vrti oko muzike. Svaki dan sam skoro 95 posto vremena u studiju. Devedesetih nema kome nisam pisao pesme, od Severine preko Jasne Zlokić do Zdravka Škendera. U Sloveniji isto. Napravio sam dvadesetak CD-ova za druge izvođače. Radim puno i radim i dalje. To mi je baza, pisanje pesama, tu sam dosta jak. Nisam se povukao, ali vreme je najbolji pokazatelj istine - zaključio je Popović za hrvatske medije.

ĆERKA MU JE INVALID OD ROĐENJA, A ŽENA JE UMRLA NA OPERACIONOM STOLU Malo ko zna tešku životnu priču Ere Ojdanića, tera suze na oči

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading