"ZBOG VUKOVARA 30 GODINA NISAM BILA TAMO" Nada Topčagić progovorila o zabrani koncerata u Hrvatskoj, pa otkrila zbog čega je decenijama zabranjena
E-stock

Pevačica narodne muzike, ekscentrična Nada Topčagić dotakla se tik pred svoj nastup u Beogradu brojnih aktuelnih tema, poput minule "Pesme za Evrovoziju", pobednika Luka Bleka, koji će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Liverpulu, te zabrane koncerata Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Zorane Mićanović u Puli, a zatim i Osijeku.

- Ne mislim ništa o njemu, moji su bili favoriti Frajle i Zejna. E, onda kada sam preslušala pesmu, ima poruku, sviđa mi se poruka. Znači, ja bih voleo da sve ovo prespavam što nas je snašlo, i ratove i zemljotrese... Ima dobru poruku - kazala je Nada.

Pravu buru u regionu izazvala je zabrana koncerta srpskih narodnjaka u Puli, a na tu temu nije ostala nema ni pevačica, poznata kao dama "bez dlake na jeziku". 

Naime, ona je tom prilikom istakla da u susednu Hrvatsku ne odlazi već tri decenije, a navela je i zbog čega.

- Ja sam zabranjena 30 godina. Nadica Topčagić je zabranjena 30 godina u Hrvatskoj, u Bosni... U Hrvatskoj zbog Vukovara i želim sad da kažem. To su bila vremena kada je pao Vukovar. Ja 30 godina zbog Vukovara nisam bila u Hrvatskoj. Ispalo je da sam ja išla tamo i ubijala. Bila je grupa pevača, ko je sve bio nije bitno. Išli smo autobusom nalik onom iz "Ko to tamo peva", takav je bio - priča Nada, pa nastavlja.

- Došli smo u Šid. Dolazi vojska, a mi smo na sceni. Vukovar, stvarno je to bilo strašno. Mi smo otišli kada je Vukovar pao, tu noć, nije blo struje. I dolazi čovek iza mene, stavlja mi kapu, kokardu, i dolazi Anica Liber koja je iz Hrvatske i nose mi sliku koju je objavio CNN, jao. I tada je sve prestalo - rekla je Nada Topčagić za domaće medije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ima nešto jače od zabrane

10.03.2023 23:21

Zbog Vukovara i ostalog ali ne zbog zabrane Zbogom Hr.