Popularna književnica otvorila dušu o odrastanju Mirjana Bobić Mojsilović otkriva da je jedna stvar bila posebno SRAMNA
Printscreen

Književnica Mirjana Bobić Mojsilović prisetila se kako se nekada živelo, a kako je otkrila, žene su bile te koje su se posebno žrtvovale za porodicu.

Popularna književnica otvorila dušu o odrastanju Mirjana Bobić Mojsilović otkriva da je jedna stvar bila posebno SRAMNA

Printscr

Kako je objasnila, potpuno je normalno bilo da se živi u manjim stanovima i da se prostorije dele sa ostalim članovima porodice.

- Delili smo sobe sa braćom i sestrama, tata je donosio plate u koverti, majka je bila gazdarica u životu - kaže Mirjana Bobić Mojsilović.

Nekada je i porodični ručak izgledao potpuno drugačije, a majke su se neretko odricale najslađih delova mesa, kako bi njihova deca jela.

- U ono vreme nisu mogli odvojeno da se kupe batak i karabatak, već je majka kupovala jedno pile za celu familiju. Te naše majke, kao majka moje glavne junakinje i moja majka, dok podele deci batake i karabatake, a tati belo meso, celog života su sisale trticu i pričale da to najviše vole - rekla je književnica.

Popularna književnica otvorila dušu o odrastanju Mirjana Bobić Mojsilović otkriva da je jedna stvar bila posebno SRAMNA

Foto: Printscreen/instagram

 

Kad god ispriča ovu priču na negde, kako kaže književnica, obavezno je pozove majka da je iskritikuje.

- Kada ja to ispričam u javnosti, u roku od četiri minuta mi zvoni telefon. Zove me majka i kaže "nahrani me tim trticama", ja je pitam pa zar nije istina, a ona kaže da je to bila šija. Hoću da kažem, da iz tog vaspitanja i skromnosti, bila je sramota da hvališ samog sebe, već su to morali da rade drugi zbog tvojih dela, osobina - kaže Bobić Mojsilović.

Književnica je istakla i da je nekada bilo sramota izdvajati se po materijalnom.

- Ko ima sebe, ne mora da nosi drugo ime na sebi. Uvek sam razmišljala, kada sam imala i kada nisam imala para, pa koliko ja knjiga treba da prodam da bi kupila jedan komad odeće. Skromnost je nešto što smo posisali sa majčinim mlekom, bila je sramota izdvajati se po materijalnom. Svi smo živeli slično, delili sobe sa braćom i sestrama, radio je jedan roditelj. Tata je donosio mami platu u koverti, a mama je bila gazdarica u životu - rekla je Mirjana Bobić Mojsilović za pomenut medij.

Saša Matić je trebalo da snimi pesmu „Žal", a onda je otišla u ruke Šabana Šaulića "NIJE MI ŽAO"

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading