TUŽAN PRIZOR NA NOVOM GROBLJU Na sahranu Branki Veselinović došla samo jedna koleginica
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/ YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan svet

 

Branka Veselinović, najstarija srpska glumica, sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

U ime porodice, saučešće ispred kapele je primao Brankin sestrić, a na groblje su među prvima stigli vatrogasci iz Vatrogasnog društva „Palilula“, čiji je Branka bila član.

TUŽAN PRIZOR NA NOVOM GROBLJU Na sahranu Branki Veselinović došla samo jedna koleginica

E stock

 

 

Nakon završenog opela, kovčeg iz kapele su izneli grobari, a na groblju su od kolega bile samo glumica Branka Petrić i upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Tamara Vučković Manojlović.

 

Sahrani je prethodio svečani komemorativni skup u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, inače matičnoj kući najstarije aktivne glumice na svetu.

Komemoraciji su prisustvovali: Svetlana Bojković, Seka Sablić, Branka Petrić, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić, Irfan Mensur i reditelj Jagoš Marković, koji su istakli da je glumica živela za pozorište. Skup je minutom ćutanja otvorila upravnica pozorišta Tamara Vučković Manojlović, a pozorišni reditelj Jagoš Marković istakao je veličinu Branke Veselinović.

- Ceo tvoj život posvećen je pesmi, empatiji, ljubavi i radosti. Zašto ljudi toliko vole glumce, posebno one koji su kadri da igraju komediju? Zato što im daju osmeh. Pala je jednom posle predstave i u kostimu je završila u Urgentnom, a vratila nam se i igrala sve dok je predstava živela - istakao je Jagoš Marković.

Irfan Mensur od koleginice se oprostio na sledeći način:

- Da je sad Branka ispred ovog mikrofona, rekla bi: „Da vam život ovako lepo prođe, evo vama Branka dođe“. Nikad nije govorila Mlađa ili, bože me oprosti, moj muž, uvek je govorila moj Mlađa. Bio sam kod njih nekoliko puta, šustikle, portikle, hekleraj, igle za pletenje... Uđeš kao u neku bajku ili pozorišni muzej - govorio je Mensur, pa prisutnima ispričao i jednu anegdotu:

- Na dan JDP-a penzioneri sede u prvom redu, kao počasni članovi i obavezno Branka. Pre par godina nema Branke, nastaje panika. Kažu čekajte, Branka se javila i rekla da je žena koja je pazi bolesna i da će ona ostati kod kuće da brine o njoj - ispričao je glumac pred okupljenima. 

Ana Korać objavila snimak kako mazi stomak Starleta ne skida osmeh, broji sitno do porođaja (VIDEO)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading