"IZ KAFANE SAM IŠAO U ŠKOLU" Isak Šabanović otkrio sa svime se sve susreo  na početku karijere: NISAM IMAO SVE U ŽIVOTU, MORAO SAM DA ZARADIM SAM!
YouTube/ Printscreen

Isak je sada otvorio dušu i otkrio zašto je stalno plakao, kako je izgledao period kada nije imao nikome da se izjada, ali govorio i o devojci koju je želeo da oženi. 

S obzirom na to da si gradsko dete, kakav odnos si imao sa decom sa sela? Kako ste funkcionisali? 

- Vaspitanje dolazi od kuće. Nema veze to da li si iz sela ili grada. Ja sam više ulično dete, mangup. Naučio sam mnogo toga kroz kafanu, jer sam počeo da radim sa 14 godina. Završim drugu smenu u kafani i ujutru u prvu smenu u školu.

Kako su tvoji drugovi prihvatili tvoj posao?

- Nije bilo pecki, nema razloga da bude neprihvaćeno. To je bio posao kojim sam oduvek želeo da se bavim. Znali su i profesori da mi dolaze na tezge. Namignemo jedni drugima, pozdravimo se. 

Kakav si bio đak?

- Skroz odličan (smeh). Nisam bio odličan, jesam samo u osnovnoj. Kasnije te uhvati pubertet, pa bežanje sa časova, izlasci, kafane... Drugi su počeli da izlaze dok sam ja objašnjavao šta je kafana. Nisam bio glavni u društvu. Uvek sam drugarima obezveđivao mesto u kafani gde sviram. 

Jesu li te roditelji razmazili?

- Moj otac je prosvetni radnik, te tako nisam imao prostora da se pravim mangup pred profesorima. Meni je bilo najgore, jer su znali čiji sam, mogli su i da me udare. Bio sam kulturan i fin, nikad me niko nije udario. Te povlastice nikada nisam dobijao, ali mnoga vrata su mi bila otvorena. Otac mi je muzičar, nastavnik u školi, majka novinarka, tako da ne mogu da se žalim. Sa ponosom kažem čiji sam i šta sam. Oni nisu bili za to da se bavim pevanjem, jer je tada sve to preživeo i nisu želeli da se time bavim. Međutim, kada su videli da meni to ide, i da mi je on to usadio u krv, onda je popustio i učio me. Govorio mi je kako da radim, pa se posvađamo. Ja sviram jedno, on drugo. 

Jesi li imao u životu sve što si želeo?

- Nisam imao sve u životu. Znao sam da se naljutim, da se posvađam. Bilo je situacija kada nisu mogli sve da mi obezbede, ali onda odem i zaradim sam.

Na šta si potrošio prvi zarađeni novac?

- Tada sam bio na studijama, pa sam to plaćao. Potom sam kupio auto. 

Kakav odnos imaš sa starijim bratom? Da li je bilo ljubomore?

- Sada se šalimo kad dođem, pošto mama uvek nešto spremi, a on kaže: "Stigao ti sin, a ja ću da jedem hleba i sira". Uvek smo mi imali lep odnos, iako je on bio pet godina stariji od mene. Prvo je on otišao od kuće na studije, pa je radio u ugostiteljstvu, tako da sam ja ostao sa roditeljima. 

OVO JE NOVI DEČKO SANJE VUČIĆ Sanja se preselila kod njega u Novi Sad, a sada su prvi put uhvaćeni zajedno (PAPARAZZO)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading