SVETSKA EKSKLUZIVA Italijanska pop zvezda Eros Ramacoti pred beogradski spektakl za Alo! otkrio detalje svojih rituala
Printscreen/Hype

Italijanski pop - rok muzičar, pevač i tekstopisac, Eros Ramazzotti svoj veliki povratak obeležava novim albumom „Batito infinito“, istoimenom svetskom turnejom i grandioznim koncertom koji će održati 21. aprila u „Štark areni“.

Pred beogradski koncert, Eros je ekskluzivno za Alo! otkrio kako se priprema za svaki veliki nastup, sa kojim svetskim kolegom bi želeo da snimi duet, ali i kako izdržava naporni tempo na turneji.

Da li postoji neki umetnik s kojim biste voleli da snimite duet?

- Tokom svih ovih godina sarađivao sam sa puno umetnika, italijanskih i međunarodnih, od Tine Tarner do Anastasije, Luisa Fonsija, Pavarotija, Rikija Martina do Alehandra Sanza i mnogih drugih. Još nisam razmišljao o sledećem duetu, ali sam se veoma zabavio snimajući pesmu „Soi“ sa Alehandrom Sanzom za moj najnoviji album i prezadovoljni smo povratnom informacijom koju smo dobili od publike.

SVETSKA EKSKLUZIVA Italijanska pop zvezda Eros Ramacoti pred beogradski spektakl za Alo! otkrio detalje svojih rituala

EPA/DAVID BORRAT

 

Kako protiče turneja, kakvi su utisci, da li je naporno?

- Izazov je nastupati skoro svako veče u drugom gradu, treniram kako bih održao i izdržao brzi tempo koji zahteva moj posao, ali zadovoljstvo koje dobijam svake večeri kada izađem na scenu je neprocenjivo i vredno je svakog truda!

Šta uvek morate da imate uz sebe u bekstejdžu?

- Obavezno malo meda ili đumbira, učine da moj glas bude kako treba pred zahtevan koncert.  

Koju od svih vaših pesama najviše volite da pevate i zašto?

- Ne mogu da izdvojim jednu pesmu koja mi je draža od drugih, mnogo volim pesme poput „Terra promessa“, „Piu bella cosa“, „Un emozione per sempre“, kao i druge pesme sa mog repertoara: mislim da su osnovna i nezaobilazna komponenta na svakom mom nastupu i znam da ih moja publika mnogo voli i sluša svih ovih godina.

Bivši srpski zet

Italijanski muzičar bio je u vezi sa srpskom manekenkom i glumicom Ninom Seničar, a par se upoznao dok je lepa Novosađanka studirala u Italiji. Kako se spekulisalo, Eros je zbog ljubavi prema Nini 2006. godine održao koncert u njenom rodnom gradu, ali ona to nikada nije htela da potvrdi.

- Niko neće saznati da li je zbog mene održao koncert u Novom Sadu. Dogovorili smo se da ne pričamo o tome. Bilo nam je lepo dok smo bili zajedno. I dalje smo u kontaktu, čujemo se s vremena na vreme. Obavezno me pozove da mi čestita rođendan. Ja sam rođena 11. novembra, on 28. oktobra. Oboje smo Škorpije. Mogu sve najlepše da kažem o njemu. Divan je, pažljiv i tolerantan, potpuna suprotnost stereotipima koji prate velike muzičke zvezde - rekla je svojevremeno Nina za „Stori“.

Karijera duga 30 godina

Eros Ramacoti je jedan od najpopularnijih italijanskih muzičara, a tokom karijere duge 30 godina prodao je 60 miliona nosača zvuka. Objavio je 13 studijskih albuma, jedan EP, tri kompilacije, tri albuma sa nastupa uživo i 37 singlova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading