KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA  Znate li ko je Adi Šoše?
Dejan Milićević

Uskoro će biti punih pet godina kako svake subote, esnafskim jezikom govoreći, punim dvostubac ukrašen mojom fotografijom, imenom i prezimenom. Za sve to vreme izgradio sam imidž zlog čoveka koji u svakoj šou-biznis pojavi vidi nešto loše. Dok mislite da tračarim, ja zapravo analiziram, dok mislite da pljujem, ja samo kritikujem. Problem nije u meni i mom pisanju, već isključivo u vama koji me čitate. Čast izuzecima.

Slovo u ovom famoznom dvostupcu bilo je o svakakvima. Saglasan sam, ali svi oni privukli su moju pažnju i inspirisali me da ih pohvalim ili pokudim. U pravu ste da sam češće kudio, zato danas hvalim. Danas ne sahranjujem, danas rađam.

Sumnjam da većina vas zna ili se seća ko je Adi Šoše. Ovaj mladi Hercegovac takmičio se u „Zvezdama Granda“. Mentor mu je bio Đorđe David. Fantastično peva i, zamislite, ispao je i nije napravio neki uspeh, ni u samom takmičenju. Boja glasa i pevanje dopali su se Aleksandru Miliću Miliju, pa je neko vreme bio pevač Miligrama. Siguran sam da je pesmu koju je snimio u ovoj grupi zaboravio i sam Adi. Sećam je se naravno samo ja - „Crna kutija“.

Šoše je potom nestao. Onda je stidljivo počeo da snima pesme i spotove koje objavljuje na Jutjubu. Ošišao je čupavu kosu i zamenio je frizurom urednog mladića. Krenuo je u teretanu, ugojio se, dobio mišićnu masu, ispravio leđa, otvorio pogled, a najvažnije je što je snima odlične pesme. Hitove ne, Adi još nema hit, ali izvodi numere koje nisu žanrovski određene. Njegove pesme su setne, kvalitetne i s uživanjem mogu da se slušaju. Šoše izvodi čist i zdrav pop, a ponekada i pesme s primesama folka.

Prošle nedelje je objavio još jednu „Od jeseni do proleća“ i morate da njegovo ime ukucate u pretraživaču pa da pored ove čujete i „Nije lako biti ja“, „Šteta, zar ne?“, „Ne dam te“, „Put do tebe“, a tamo su i njegovi kaveri. Ako pak želite da ga upoznate malo bolje, možete da odete na njegov Instagram, jer je tamo posebno duhovit.

Dvostubac ove subote od srca poklanjam jako talentovanom i mladom pevaču koji mora da bude poznatiji u Srbiji. U vreme drekavaca i skakavaca pevači poput Adija ređa su pojava od nilskog konja u Velikoj Moravi, a tome mora da se da medijski prostor. Uspeti bez Granda je takođe činjenica vredna pažnje i aplauza, jer očigledno Šoše i nije bio za Grand. Obožavam individualce i čvrsto verujem da tiha voda breg roni. Šoše mi je baš takav.

Umalo da zaboravim. RTS je objavio 32 pesme za ovogodišnje takmičenje Pesma za Evroviziju. Preslušavam ih i analiziram. Sledeće subote pišem o tome. Do tada slušajte Zejnu i Angelinu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading