PREMIJERA FILMA OLUJA Prvi film o proterivanju Srba iz Hrvatske, ove poznate ličnosti su ga prve videle
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Najiščekivaniji film godine "Oluja" večeras je prikazan u Domu sindikata.

Karte za ovaj potresni ratni spektakl u MTS dvorani odavno su rasprodate, a crvenim tepihom prošetaće glumačka i autorska ekipa Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marko Baćović, Novak Bilbija, Ljubiša Milišić, Marija Pikić, Jelena Čović, Milica Stanković, Ivan Vujić, Jakov Jevtović i drugi.

Projekcija je organizovana i u "Galeriji". Ovo je prvi domaći film koji govori o progonu Srba iz Hrvatske te 1995. godine, potresna priča o egzodusu 200.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta. Drama o ratu i dobrim i lošim ljudima u njemu, ispričana iz ugla običnog čoveka, koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kom je odrastao, sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću. U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu s ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

Film je nastao prema ideji "Omega produkcije" iz Beograda, koja je projekat realizovala u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Na samoj premijeri pojavio se i glumac Stevan Piale, Luka Raco, Dejan Tomašević, Katarina Radivojević, Jelena Trivan i brojne druge poznate ličnosti.

IKONA STILA Ceca se pojavila na snimanju emisije u ovoj odevnoj kombinaciji, svima zastao dah

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading