ŽENA SE POJAVILA KADA MI JE BILA NAJPOTREBNIJA Aleksa Balašević otvorio dušu, pa progovorio o porodici i ocu Đorđu
Foto: privatna arhiva

Sin pokojnog kantautora Đoleta, Aleksa, priča o supruzi Nikolini, majci i ocu, i o širenju porodice, o čemu mašta od osnovne škole.

– Ovaj Božić je sasvim sigurno najlepši u mom životu. Koliko god da sam kao dete imao najlepše božićne praznike sa porodicom, roditelji su me pripremili na to da ću najviše uživati na svaki sveti dan sa svojim potomcima. Vera nas je ojačala. Neopisiv je osećaj sa njom dočekivati svaki drugi dan, a kamoli Božić i naše najveće praznike i svece. I dosadni kišni dani bez ideja, uz nju su božiji dani. Sa njom je sve najlepše – rekao je Aleksa na početku, te otkrio kako praznik izgleda u njihovoj kući.

– Provodimo ih onako kako smo naučeni i kako treba, u miru prepunom radosti. Svako proslavlja na sebi najlepši način tako da, kako ostatak sveta, tako i mi. Svi se okupimo, cela familija i prijatelji. Praznici vrede jedino ako se, što bi moj otac rekao, njima raduju i naše komšije, tako da nas obiđu i prijatelji koji imaju druge verske praznike i običaje. Sveti dan za sve dobre ljude ovog sveta – objasnio je Aleksa, i potom se prisetio kako su najradosniji praznik provodili kada je bio dete:

Balašević je jednom prilikom rekao da je pravu duhovnu stabilnost pronašao upravo pored sadašnje supruge, te smo ga pitali čime je ona doprinela da ta duhovnost bude produbljena i kod njega.

– Ona se pojavila kada mi je bila najpotrebnija, jednostavno ispunila me je svom svojom dobrotom i pogledom na svet. Kao devojčica uz koju sam svaku bitku pobedio, svaku molitvu i želju ispunio, svakog neprijatelja pomirio – rekao je Aleksa, kojem je 2022. godina donela dosta radosti, brak i ćerku - rekao je on i dodao:

– Koliko mi je 2021. počela najgore, toliko se završila najbolje, kada sam saznao da postajem otac. Prošla godina mi je dosad Božja godina, ali se molim i nadam da će svaka sledeća biti još bolja i jača, uz veru i Veru. Stiglo je moje dete neba, unelo u mene neopisivu snagu i želju za životom. Slava Bogu, slava Nebesima, koliko nas je Vera obradovala i podigla - rekao je on.

SRAMOTAN POTEZ Poznati albanski reper podržao napad na srpske dečake, nazvao ga herojskim podvigom

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading