"TAKVE NE SMATRAM KOLEGAMA" Barbara Bobak oplela po pevačima: NISU DOŠLI DA TE GLEDAJU KAKO SKAČEŠ PO BINI!
Vladimir Marković

Barbara Bobak priznaje da je veliki ljubitelj motora, ali u isto vreme i adrenalina koji doživljava tokom brze vožnje.

- Od malena volim motore. Moj otac ih obožava i on mi je preneo ljubav prema vožnji. Sledeći korak mi je da polažem za kamion ili autobus. Hoću sve kategorije da imam, kao i tata. Čak mi i majka vozi motor. Njoj je otac preneo tu ljubav prvi put kad je sela na dvotočkaša. Sećam se da sam kao mala, sa 10 godina, vozila dedinu “zoljicu” po ulici. Nogama nisam mogla da dohvatim pod, pa sam se pela na njega preko ulične kapije. Kad god se toga setim bude mi smešno i samim tim mi naviru interesantne uspomene kojima se i dan danas smejem - priča Barbara i otkriva da je skoro položila ispit za vožnju motora.

- Čekala sam da napunim 24 godine kako bih mogla da polažem za visoku kategoriju. Smatram da je vožnja motora izuzetno opuštajuća i lepa stvar. Volim sve što je vezano za adrenalin. Nisu mi strani ni kvad, ni motorne sanke, a volim i bandži skokove - napominje pevačica, ali u isto vreme dodaje da je pažljiv vozač.

- Ne vozim brzo. Prija mi sam čin vožnje na dva točka na otvorenom i na vetru. Nisam divljakuša. Veoma sam pažljiva sa brzinom i prevoznim sredstvom, jer ne želim nekoga da ugrozim. Volim da je sve pod kontrolom u svakom momentu. Zahvalna sam što do sada nisam imala nikakav udes i povredu. Jednom mi se nažalost dogodila nezgoda sa automobilom koji se prevrtao zbog probušene gume, ali sa motorom nisam imala nezgodu - kaže Bobakova koja energijom i glasom oduševljava poštovaoce njene muzike.

Na pitanje kako komentariše to što sve više pevača na nastupima peva na plejbek, Barbara odgovara:

- Na te koji pevaju na plejbek gledam kao na mc-jeve, dj-eve, plesače i plesačice. Takve ljude ne smatram mojim kolegama, ma koliko oni klubova napunili. Danas svako može da snimi pesmu, ali bukvalno svako. Tehnologija je toliko napredovala da ne moraš ni da znaš da pevaš, sve kompijuter odradi umesto tebe. Pevanje na plejbek mi je najgora uvreda za publiku i nikad u životu nisam ni otišla na nastup bilo kog plejbekera. Ljudi su došli tu da te slušaju, a ne da te gledaju kako skačeš po bini, šetaš levo desno, slikaš se telefonima i vičeš “hajde sad vi“, pa smanjuješ muziku. Ja iza sebe imam jedan ozbiljan bend od 4 člana, ozbiljnu opremu, mašineriju... Iza mog nastupa stoje sati i sati proba, slaganja repertoara, ubacivanja fora i fazona, isto tako kombi, tehničari, tonci, i uopšte neću da se stavljam u koš sa ljudima koji na nastup dođu sa jednim usb-om i laptopom. Žao mi je, nek se ljuti ko god hoće - besno govori pevačica čija je cena nastupa za kratko vreme porasla.

Foto: privatna arhiva

 

- Cena raste svake sekunde, dok pričam ovo, cena raste. Šalu na stranu, cena skače u zavisnosti od količine pesama i potražnje. U odnosu na moj prvi nastup, pre nego što sam postala poznata, cena je skočila za duplo. To mogu da potvrdim - ističe Bobakova i za kraj otkriva planove za budućnost.

- Krajem decembra mi izlazi nova pesma koja nosi naziv “Zmija”. Nakon toga stiže još jedan miks sa nastupa i još dve pesme kojima ne znam imena jer još uvek nemamo tekstove, ali je svakako turbofolk u svom najboljem svetlu. Jednu je radio Marko Drežnjak, a drugu Nemanja Kotur, Aca Živanović i Joca Stefanović - zaključuje Barbara Bobak za “Super TV“.

Na pitanje koga bi od poznatih ličnosti ličnosti provozala na motoru, Barbara kao iz stopa odgovora:

- Miloša Bikovića. Ne moram ni da razmišljam.

ZAVIRITE U DOM POZNATIH Evo kako estradnjaci proslavljaju Svetog Nikolu (FOTO)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading