O TOME RETKO PRIČA Ovde je živeo Saša Popović, nije se oduvek "kupao" u parama
Pink printskrin

Jedan od najmoćnijih i svakako najbogatijih ljudi regionalne muzičke scene rođen je 1954. godine u Novom Sadu, gde je živeo do 1996. godine kada se preselio u Beograd. Sa bakom i dedom, roditeljima i pet godina starijom sestrom živeo je u parohijskom domu pored Nikolajevske crkve gde je njegov deda službovao. Stevan Popović je bio svešteno lice pune tri decenije.

Jedno vreme postojale su spekulacije da je upravo Popovićev deda u Nikolajevskoj crkvi venčao Alberta i Milevu Anštajn.

O TOME RETKO PRIČA Ovde je živeo Saša Popović, nije se oduvek

Pink printskrin

 

- Nije mi poznat podatak da li je moj deda krstio decu Milene i Alberta Ajnštajna. Ono što je sigurno jeste činjenica da je punih 30 godina bio glavni sveštenik, i to u periodu 1933-1963. godine - rekao je Popović jednom prilikom za domaće medije.

O TOME RETKO PRIČA Ovde je živeo Saša Popović, nije se oduvek

Pink printskrin

 

- Voleo je da igra fudbal, pa je satima šutirao loptu na igralištu nedaleko od kuće. Na prvu utakmicu fudbalskog kluba "Vojvodina" otac ga je odveo kada je imao osam godina. Otad je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Trenirao je u Vojvodini nekoliko godina i sanjao da će se time profesionalno baviti. Međutim, život ga je odveo u potpuno drugom pravcu. Otac mu je kupio harmoniku i želeo je da ga usmeri u pravcu muzike i daleko od fudbala. U tome je i uspeo. Popović je upisao nižu muzičku školu i nastavio put muzike, što će mu se kasnije i te kako isplatiti. Već sa 17 godina imao je svoj orkestar sa kojim je nastupao na raznim veseljima. Uz emotivnu i finansijsku pomoć roditelja osnovao je orkestar "Lira šou" sa kojim je doživeo veliku popularnost. Nastupao je širom Srbije. Prelomni trenutak desio se kada je Milovan Ilić Minimaks u svojoj emisiji "Pretežno vedro" iz zabave puštao snimak njihovog nastupa svojim gostima. Tada je Brena dobila nadimak "Lepa", a Lira šou je i zvanično postao Slatki greh. O uspehu "Slatkog greha" danas znaju i ptice na grani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading