ŠOK ISPOVEST FRONTMENA LEGENDI Bila im zabranjena promocija koncerta u Hrvatskoj jer pričaju srpski
Dejan Briza

Grupa Legende već 35 godina brani boje tradicionalnog i autentičnog zvuka, a malo ko zna istinu o njihovom koncertu u Zagrebu pre nekoliko godina kada im je bila "zabranjena" sva moguća reklama.

Zoran Dašić Daša, frontmen grupe Legende, gostovao je u emisiji  gde se prisetio ovog nemilog događaja.

- Imali smo koncert pre jedno 3 do 4 godine u "Lisinski" u Zagrebu. Nama je tada bila zabranjena sva moguća reklama i nismo gostovali ni na jednom mediju. Takođe nam ni jedan medij nije došao. Mi smo to radili kao pre 50 godina, plakatima koje smo lepili na bandere i preko interneta - rekao je Daša.

ŠOK ISPOVEST FRONTMENA LEGENDI Bila im zabranjena promocija koncerta u Hrvatskoj jer pričaju srpski

Dejan Briza

 

Voditelja  interesovalo je da li je grupa uputila pozive medijima da isprate taj događaj.

- Nama je organizovao čovek, koji je takođe Hrvat, i veoma moćan čovek. On je nama rekao da dolaze raznorazni iz Srbije i hoću da moji Hrvati vide nešto zaista vredno. "Vi ste dragulj na muzičkoj sceni" to su bile njegove reči i hteo je da vide pravu srpsku muziku, a ne ove koji dolaze raznorazni po tim klubovima - rekao je Daša i dodao:

- Međutim on se razočarao jer nije postojala mogućnost reklame. Kasnije sam dobio objašnjenje da ekavica tamo ne prolazi u medijima. To je meni zasmetalo, mada mi smo takav narod i prihvatamo sve široka srca i sve zaboravljamo. Tako i ja zaboravljam sve ružne stvari i gledam da pamtim samo lepe stvari, ali mislim da nekada i preterujem.

HAOS Saško Nikolić javno isprozivao Dušicu Jakovljević, a ona mu poručila samo jedno 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading