KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Klinika sina Marine Tucaković
Dejan Milićević

Milana Laću Radulovića, sina Marine Tucaković, upoznao sam u trenucima dok smo se navikavali na istu bol. Pružio je ruku, predstavio se i seo pored mene kao da je te večeri, u stanu zajedničke prijateljice u koji se takođe uselila tuga, video prazninu pored koje ima mesta i za njegovu prazninu koja se ničim i nikada neće moći popuniti. Pili smo rakiju od maline, razgovarali o sreći i pokušajima prevazilaženja tuge. Smejali se uz estradne anegdote... Rastali smo se uz dogovor da sarađujemo kada on za to bude imao jako dobar povod, jer inteligentni, pametni, obrazovani i duhoviti Laća ne voli da se snima. Medijima uvek trebaju takvi!

Skoro godinu dana kasnije uradio sam intervju s velikim povodom sa sinom Marine Tucaković. Činjenica da će za Alo! novine pisati feljton o svojoj majci predstavljala je informaciju koja se u redakciji šaputala. Bio sam oduševljen idejom i projektom koji će biti realizovan. Povod za razgovor pred kamerama bilo je upravo najavljivanje njegove „Klinike“.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Klinika sina Marine Tucaković

Foto: Dejan Briza

 

U mojoj emisiji „Milizam“ koju svakog četvrtka gledate na Jutjubu Alo! novina, ovaj put Milan Radulović je objasnio simboličku ravan feljtona koji ćete uskoro svi čitati. Ne bih ja bio ja, da ne iskoristim prednosti posla kojim se bavim. Laća mi je poslao prvih pet delova svoje „Klinike“, a ja sam posle čitanja ostao bez reči. Marinino polje izraza bili su stihovi, poezija koja se peva, a Milanovo je definitivno proza. Marina za sobom nije ostavila tekstopisca, ostavila je fantastičnog pisca!

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Klinika sina Marine Tucaković

FOTO: Alo Nenad Vujanović

 

 

Laća piše o sebi, svojoj pokojnoj majci Marini Tucaković i pop zvezdi Ani Nikolić. Ovaj pomalo mračni trio ima svoju kliniku na Viber grupi. Okupljeni su oko istog cilja lečenja, preživljavanja i kreiranja albuma „Klinika“. Sve troje navikavaju se na život onakav kakav jeste i kakav silom prilika imaju u tom trenutku. Radulović je u svom pisanju surovo iskren, ne kalkuliše i veliku Marinu Tucaković predstavlja kao najobičniju ženu koja nažalost umire. Ana Nikolić kod njega nije zvezda, ona je žena ranjena sopstvenim slabostima. Milan pišući o prošlosti opisuje svoje stanje u sadašnjem vremenu. On se pita, on jednostavno daje odgovor zašto im se desilo ono što jeste.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Klinika sina Marine Tucaković

instagram Ana Nikolić

 

Jedva čekam da Alo! novine počnu s objavljivanjem ovog feljtona. Tražio sam i preostale delove jer mi se plače i smeje u isto vreme, ali moj drug po tuzi mi ne odgovara na poruke. Obećavam vam da će ovaj feljton biti serija najboljih tekstova koje ste pročitali o ženi čije pesme svi znamo. Laćina klinika leči! Nemojte da vam nisam rekao.

DOVELA GA U RED Darka Lazića nova devojka uzela pod svoje

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading