KOMŠIJE ODUSTALE OD EVROVIZIJE Još dve zemlje otkazale učešće, objavljen i konačan spisak, a evo šta je sa Srbijom
Shutterstock

Na zvaničnom kanalu Evrovizije objavljen je spisak država koje će se takmičiti dogodine u Liverpulu. Među njima se nalazi i Srbija.

Dve zemlje bivše Jugoslavije - Severna Makedonija i Crna Gora, odlučile su da se povuku iz takmičenja, a uz njih je od učešća odustala i Bugarska.

Kao razlog odustajanja televizija Severne Makedonije, MKTV, ranije je navela problem s finansijama.

- Odluka je u najboljem interesu javnosti, s obzirom na povećane troškove zbog energetske krize, koji zauzimaju veliki deo proračuna za javne usluge - naveli su.

Radiotelevizija Crne Gore takođe je svoje odustajanje opravdala prevelikim troškovima.

- Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cene boravka u Velikoj Britaniji - suočili smo se i s nedostatkom interesovanja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmerimo finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih, te programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicijske zahvate u opremu i prostorije - stoji u saopštenju.

Na spisku država učesnica ove godine se ponovo nisu našle ni Rusija i Belorusija, koje su dobile zabranu zbog rata u Ukrajini.

Podsetimo, dugo se spekulisalo koja država, a i grad će biti domaćin popularnog takmičenja, budući da Ukrajina zbog rata nije u mogućnosti, a na kraju je izbor pao na Liverpul.

IZLEČEN SAM OD DROGE, ALI NE OD ŽIVOTA Sin Marine Tucaković ekskluzivno za Alo! o nepoznatim detaljima iz života

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading