NJENE REČI TERAJU SUZE NA OČI Potresna ispovest majke pokojne pevačice Done Ares
Printscreen

Majka pevačice Done AresAjka Kolaković doživela je najtežu i najtužniju stvar koju može zamisliti jedan roditelj.

Naime, Dona Ares je preminula 2. oktotobra 2017. godine u 41. godini i uskoro joj je bliži godišnjica.

Printscreen

 

Povodom toga, njena majka otkrila je neke nepoznate detalje do sada.

- Da, 2. oktobra. Peta tužna godišnjica, ali sam došla u neku emotivnu ravnotežu. Normalno, živeću s bolom ceo život, ali sad želim da budem još bolja u svakom pogledu baš zbog svoje Donči, a imam i moju mlađu ćerku Almu i njenog Dinu, mog unuka. Bilo bi egoistično od mene da svoju ljubav i njima ne pružam, koliko god bilo teško - kaže Kolaković.

Ova hrabra žena uspela je da se vrati u život nakon nenadoknadivog gubitka.

- To je bio ne težak, nego pretežak put s usponima i padovima emotivnim... Mada mene neko ko gleda, a ne zna šta se desilo, misli ona je najbolja na svetu. A opet nekoga sretnem od njenih prijatelja i plačem ceo dan. Mada mi imamo neko spartansko dostojanstveno u sebi i baš po pitanju osećaja otvorimo se samo bliskim osobama. Takva je bila moja Donči, a ja sam ponosna što sam je imala - govorila je Ajka.

Foto: Printscreen/instagram

 

Ona je odlučila da ispuni želju svoje ćerke staru 12 godina.

- Moja ćerka je imala želju da ja snimim album sevdalinki, normalno korak po korak. Rekla je: "Znam, mama, kako si pevala i koliko si to volela dok se nisi udala i sve to ostavila da se posvetiš porodici. Radni vek sam provela kao nastavnik klavira u Umjetničkoj školi u Bihaću. Pored posla tad sam se posvetila pisanju muzike i teksta za dečije pesmice, koje se sad nalaze u udžbenicima Muzičke kulture od 1. do 9. razreda, pisala sam i pesmice za dečije festivale, gde su mnoge i pobeđivale tako da sam pored posla na drugi način izražavala svoju kreativnost. Sad je gotova pesma "Ah, što ćemo ljubav kriti", jedna od najlepših i najtežih ženskih sevdalinki - istakla je ona.

- I te 2010. počele smo se dogovarati šta, kako, koje pesme... I onda sam 2011. dobila unuka Dinu i normalno kao majka i baka sam mu se posvetila - rekla je ona, i dodala:

- I opet je krenuo dogovor i pre osam godina kad smo mogle sve lepo uklopiti, desilo se to što se desilo i projekat je opet otišao u komodu. Tako da je taj projekt tamo bio 12 godina. Došla je korona i sad kad se sve smirilo, dobila sam neku snagu i volju da želju svoje Donči realizujem, a i to je moja želja – otkriva Kolaković.

Printscreen

 

Snimanje pesme za Ajku je bilo veoma emotivno.

- Inspiraciju za snagu našla sam i u njoj, ali i u malim ljudima koji su imali slične sudbine i još se bore a moraju dalje, a i u slavnim ličnostima kao što je Džo Bajden (Joe Biden), koji mi je takođe velika inspiracija i koji je takođe tužne stvari proživio u životu. On je pre šest godina bio u trci za predsednika SAD s Donaldom Trampom i sin mu je takođe preminuo od karcinoma u 50. godini. I prekinuo je kampanju da bi se na sledeće izbore vratio još jači i bolji i postao predsednik - priznala je ona.

Ajka se osvrnula na kerijeru pevačice.

- Sad neke stvari radim s ljubavlju. Do skoro sam bila kao zatvorena šaka koja se sad otvorila i spremna za nove izazove baš zbog nje, a i mene. Dona je uvek govorila treba raditi na sebi, a ne sedeti i plakati makar imao jedan dan života - govori je Ajka.

STARLETA DOBILA ULOGU Iva Grgurić priznala sve, evo o čemu je reč

 

Komentari (0)

Loading