GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ Iza sebe je ostavila brojne hitove kroz koje će živeti
E stock

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je 19. septembra prošle godine, a danas se navršava tačno godinu dana otkad je izgubila životnu bitku nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Na Marininom spomeniku simbolično je stajala jedna crvena ruža, te je vrlo moguće da je neko već posetio grob čuvene hitmejkerke u ranim jutarnjim časovima, kako bi izbegao znatiželjne medije.

E stock

 

Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije bilo je ''ako želiš hit pesmu, pozovi Marinu Tucaković'', a kako je napisala preko 4.000 pesama važila je za najvećeg hitmejkera.

Zasužna je za pesmu ''Ljuljaj me nežno'' Olivera Mandića, ''Ti samo budi dovoljno daleko'' grupe Generacija 5, ''Dodirni mi kolena'' grupe Zana i još mnogo drugih pesama i hitova, a uticala je na to da mnogi pevači i pevačice izgrade uspešne karijere, kao što su Džej, Ceca, Dragana Mirković i mnogi drugi.

Podsetimo, Marina Tucaković je poslednje dane provela u KBC "Dragiša Mišović", gde je prebačena pošto joj je bilo pozlilo. Bila je i na respiratoru, zbog koronavirusa. Početkom 2018, inače, dijagnostikovan joj je maligni tumor dojke, posle čega je ubrzo i operisana. Do poslednjeg dana se lavovski borila za zdravlje.

Rođena je u Beogradu 1953. godine, a karijeru je započela pišući pesme za grupu "Zana". Sarađivala je sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Zdravka Čolića, Džeja Ramadanovskog, Tošeta Proeskog, Svetlane Cene Ražnatović, Željka Samardžića, Dragane Mirković i mnogih drugih.

E stock

 

MNOGO SAM OVDE PLAKALA Snežana Đurišić odlučila da proda vilu na Dedinju: Bilo je vreme da se sklonim

Komentari (0)

Loading