TEŽAK 35 MILIONA EVRA U NEKRETNINAMA Goranu Bregoviću je ovo najdraže mesto u Evropi, a svaki dan je jeo kiseli kupus i pio špricer
Printscreen

Goran Bregović, koji je u nekretninama težak 35 miliona evra, već decenijama ima stan u Parizu, gde smo se uverili da je Brega i dalje superstar, da ga ljudi obožavaju i da jedva čekaju njegove koncerte u julu i oktobru.

Šetajući Trgom republika, u čijoj neposrednoj blizini muzičar ima luksuznu nekretninu, sreli smo njegovu komšinicu Desanku, koja godinama živi u Parizu, a koja je otkrila detalje iz Bregovićevog privatnog života, ali nam je pokazala i mesta na koja muzičar redovno odlazi kad je u Parizu. Ono što je interesantno jeste da je upravo Desanka radila u jednom francuskom restoranu u koji je kantautor obožavao da odlazi, dok nije zatvoren pre dve godine.

Alo

 

- Brega živi upravo ovde gde smo sada - na Trgu republika. Ovo je jedna od najskupljih i najluksuznijih lokacija u gradu. Cene stanova su raznolike. Ima onih "skromnijih" od milion, pa do čak četiri-pet miliona evra, u zavisnosti od kvadrature. Ovde su mahom zgrade sagrađene u starom francuskom stilu, s prelepim balkonima i dvorištima, gde se stanari okupljaju. Kada je bio ovde, najčešće se odmarao kod kuće i šetao ovim kvartom od Republike do Bastilje i La Marea. Nije voleo da prelazi Senu. U Parizu mu je bila baza za odmor od mnogih koncerata tokom godine - otkrila je Desa na početku razgovora.

Ona nas je odvela i ispričala i šta je Brega poručivao u legendarnom restoranu "Čez Dženi", koji mu je bio omiljeni. U njega je redovno dovodio i svoje prijatelje.

alo.rs/ilustracija

 

- "Čez Dženi" se nalazio nedaleko od njegovog kvarta. Dolazio je gotovo svakodnevno. Naručivao je jelo foa gra (guščju i pačju paštetu), kao i kiseli kupus. Voli da popije belo vino, kao i da pravi špricer. Pričao mi je da izbegava restorane po Parizu, ali da ovom mom ne može da odoli. Znam da je mnogo voleo da jede i turski kebab, koji su takođe s vremenom zatvoreni - priča Desa.

- Njemu je ovde sve blizu stana. Tu je i kafić koji je posećivao, ali i konzervatorijum, gde su njegove ćerke Ema, Lula i Una pohađale klavir i balet. Koliko je skroman naš Brega, koji je i dalje jedna od najvećih zvezda u Francuskoj, pokazuje i to što je mnogo voleo da posećuje i vintidž prodavnice s garderobom, gde je kupovao stare naočare i aksesoare - otkrila  je komšinica.

TREĆI DEO SVADBENOG VESELJA ĐOKOVIĆA Glamur i originalnost u prvom planu, ovo su muškarci dobili za kupanje

Komentari (0)

Loading