ESTRADA U SUZAMA Vesna Zmijanac se potresnim rečima za Alo! oprostila od Kornelija Kovača
Printscreen

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je u 81. godini u Beogradu zbog posledica infekcije koronavirusom i iza sebe ostavio ćerke  Aleksandru, Kristinu i Anju, ali i bogato muzičko nasleđe.

Vest o odlasku jednog od najvećih jugoslovenskih kompozitora potresla je srpsku javnost, a mnogi muzičari s kojima je sarađivao oprostili su se od Kovača emotivnim rečima.

Pevačica Vesna Zmijanac nije krila emocije i tugu zbog odlaska prijatelja i saradnika.

Printscreen

 

- Toliko mi je samo žao što nas je napustio. Kornelije je radio na mojim pesmama „Kad zamirišu jorgovani“ i „Kraljica“. Pamtiću ga kao smirenog čoveka koji je odavao utisak sigurnosti svima nama koji smo ga znali i s njim blisko sarađivali. Njegova predivna duša će večno da živi kroz neprevaziđena dela koja je ostavio. Taj čovek bio je jedan od retkih koji su temeljno radili svoj posao i stvarali umetnost tako da bude neponovljiva i nedodirljiva. Večno će ostati u mom srcu. Šaljem ljubav i iskreno saučešće porodici Kovač - rekla je Zmijančeva kroz suze.

- Preminuo je čovek koji je imao poseban senzibilitet za muziku i koji je posedovao originalnost pretočenu u njegova dela. Bio je kulturan i senzibilan čak i previše za ovo naše vreme. Saradnja s njim je bila posebno zadovoljstvo. Napisao je toliko divnih pesama i kompozicija, muziku za razne pozorišne predstave. Ono što je pisao za mene je bilo drugačije i originalno, veoma suptilno i meni blisko. Ostaće upamćen po evergrin delima naše pop muzike. Neka mu je večna slava, mir i spokoj njegovoj duši - rekla je Brena za Alo!, dok je Saša Popović istakao da će zauvek pamtiti vreme koje je proveo sa čuvenim kompozitorom.

Foto: Alo/ilustracija

 

- Kada pomislim na Kornelija, pomislim na divnu narav, dobrog čoveka, na njegov blistavi stvaralački um i njegov ogroman uticaj na našu muziku. Nikada neću zaboraviti trenutke provedene s njim, kada smo radili pesmu za Evroviziju, apsolutno sve pesme za prvi deo filma film „Hajde da se volimo“, naše kasnije susrete i razgovore. Potresao sam se mnogo. Ovakve vesti me izbace iz životnog koloseka. Izgubili smo važnu osobu u svetu muzike i izuzetnog čoveka - zaključio je Popović za Alo!

Alo

 

Tajo naš, volimo te najviše

Aleksandra, Kristina i Anja Kovač oprostile su se od svog oca potresnim rečima na društvenim mrežama.

Foto: Printscreen/instagram

 

- Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek, tata, do zvezda i nazad - napisala je Aleksandra.

ZNAM DA JE IMAO PROBLEMA SA TIM... Jovana Jeremić otkrila od čega je umro Dušan Veličković 

Komentari (0)

Loading