OVO JE PRAVO IME DINA MERLINA Pevač je skoro četiri decenije krio tajnu, a sada su svi detalji isplivali u javnost
Foto: ATA Images

Dino Merlin je više od 30 godina na medijskoj sceni, a njegov put ka vrhu bio je dug. Tokom karijere dobijao je razne nadimke, a jedan od njih je rešio da ostavi kao svoj "pečat".

Neke od poznatih ličnosti uzimaju umetnička imena kako bi se probili na estradu, a jedan od njih je bio i Merlin, čije je pravo ime Edin Dervišhalidović. 

OVO JE PRAVO IME DINA MERLINA Pevač je skoro četiri decenije krio tajnu, a sada su svi detalji isplivali u javnost

Foto: ATA Images

 

- Mi smo se zvali prvo Lord, ali meni se to nije dopadalo i onda smo rekli, ajde, stavićemo u jedan šešir koji je tu bio, kome šta padne na pamet i šta se izvuče, tako će se zvati. I onda smo to sve tako pomešali i izvukli smo Merlin, svi smo se složili i eto, to je tako, grupa Merlin je postojala nekih pet, šest godina. A pošto su mene kao vođu grupe uvek zvali Dino Merlin, kasnije, kad sam se osamostalio, eto, zgodno je bilo da se zovem Dino Merlin - izjavio je slavni pevač jednom prilikom.

Podsetimo, Dino je rođen 12. septembra 1962. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a na javnoj sceni je već skoro četiri decenije i obožavan je širom Balkana.

BILI SMO PRIJATELJI, ŠOKIRANA SAM Jeremićeva slomljena zbog iznenadne smrti Dušana Veličkovića, otkrila i koje probleme je imao sa zdravljem

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marko

10.09.2022 23:43

Po imenu i prezimenu pravi Srbin i skladno tome je i tako omiljen u Srbiju. Publika ga mnogo voli a vole i naše u Sarajevu zato tako često i masovno idu tamo i drže koncerte u prepunim dvoranama. Ja lično ovog nebi pustio ni da uđe u Srbiju.