MANI ME SE! Žestok rat Braje i sina Marine Tucaković, pljušte optužbe: Nisi mrdnuo da zaštitiš Milicu, uzećes masan honorar
Foto: Alo/ilustracija

Afera oko pesme "Provereno" i dalje trese domaću estradu, a sada su na društvenim mrežama žustre stavove o ovoj temi razmenili tekstopisac Milan Laća Radulović i njegov kolega, inače autor "sporne" pesme, Dragan Brajović Braja.

Naime, Milan Laća Radulović, sin Marine Tucaković, danima unazad javno govori o autorskim pravima i pokušava da ukaže na srž problema, a sada je, čini se, sve prebacio u ruke autora pomenute pesme.

Foto: Alo/ilustracija

 

- Kako nešto završi na platformi za široke narodne mase, a onaj, dakle autor, koji može to da blokira, prstom ne mrda? U prevodu meni kao autoru bi više nego godilo da izađe 15 verzija "Provereno", jedna Anina, jedna džez, da peva Lena Kovačević, jedna šlager Neda Ukraden, jedna Nućijeva... I sad svako sluša "Provereno", imam hit za svaku ciljnu grupu. Znam da je originalni izvođač oštećen, ali šta me zabole? Neću crći ako originalna verzija propadne, jedna pesma više-manje. Dići ću honorar masno. S tim što ja nisam radio "Provereno", provereno. I dosta više manipulacija oko Milice i Ane, pesma je Miličina, zar ne, Brajo? - prozvao je Laća kolegu na Tviteru, a ubrzo je stigao Brajovićev odgovor.

- Ja sam poskidao bar 30 objava pesme na raznoraznim kanalima, tako da je šuplja priča. Manite se autora - naveo je Braja.

Foto: Alo ilustracija

 

Laća mu je ukazao na to da bi, da stvarno želi, sa Jutjuba mogao da ukloni sve nelegalne verzije svoje pesme.

- Tako možeš i sledećih 30. Sada je viralno, samo će da kače - poručio je Laća, dok je njegov kolega istakao da ima "pametnija posla".

- Ja uvek imam pametnija posla od lažnih tema za popunjavanje žutih vesti. Kad god moj tim primeti, reaguje. Ovde nema spora, sve je jasno - kazao je Braja.

Printscreen

 

Laća je autore pesme "Provereno" potkačio u još jednom u nizu tvitova.

- Kad već autori k**cem nisu mrdnuli da zaštite svoje delo i ispoštuju svog poslodavca - Milicu Pavlović, i kad već svako može da bira čiju će "verziju" da sluša, zašto se ne učini dobro delo umesto gađanja g**nima i lirskih govora odbrane, ne napravi kanal monetizovan, a prihod u humanitarne svrhe? - poručio je sin Marine Tucaković.

Podsetimo, dok deo javnosti staje na stranu Milice Pavlović, koja je snimila i na svom novom albumu objavila hit "Provereno", drugi navijaju za njenu koleginicu Anu Nikolić, koja je na meti kritika jer je protivpravno "prisvojila" pesmu mlađe koleginice, kojom najavljuje svoje nastupa i hit predstavlja kao svoj - doduše, u nešto drugačijoj, demo verziji.

KONTROLIŠEMO SE, IMA PUNO DROGE Uraganke šokirale izjavom o estradi i porocima, a onda priznale gde kupuju provokativnu garderobu

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading