FENOMEN! I posle 30 godina lutka Lepe Brene ima svoje kupce, nećete verovati kako sada izgleda barbika koju su nekada svi želeli
Promo

Verovali ili ne, ali čuvena lutka sa likom najveće balkanske folk dive Lepe Brene i dan-danas ima svoje kupce, a prodaje se na internetu na specijalizovanim sajtovima polovne robe.

Od promocije lutkice, koja je tada simbolično nazvana „Barbika Lepa Brena“, prošlo je tačno 31 godina jer je ovaj proizvod bio lansiran uz album „Boli me uvo za sve“, koji je ujedno i muzička podloga u filmu „Hajde da se volimo 3 - Udaje se Lepa Brena“ iz 1990. godine.

FENOMEN! I posle 30 godina lutka Lepe Brene ima svoje kupce, nećete verovati kako sada izgleda barbika koju su nekada svi želeli

Foto: Alo!

 

Brenina lutka, za kojom je vladalo nezapamćeno interesovanje, bila je zvezda spota „Boli me uvo za sve“, s dugom plavom kosom, obučena u upečatljivi Brenin škotski kostim iz spota „Hajde da se volimo“. Prošle su decenije, a fenomen Lepe Brene i njene lutke i dalje je aktuelan s obzirom na to da se danas može naći na sajtovima za prodaju razne robe u kategoriji „kolekcionarstvo“.

„Barbika Brena“ danas vredi od 3.000 do 30.000 dinara, a cena joj zavisi od očuvanosti i opreme koja uz nju ide. Lutka se obično prodaje sa sve kapicom i kutijom, s kostimom i obe crvene čizme na dugim nogama. Ima i onih koji najlepšu Lepu Brenu nude s rasparanom obućom, pa tako lutkica na jednoj nozi ima cipelu, a na drugoj čizmu. Tu je i Brena samo u donjem vešu.

Ovaj zanimljiv i nesvakidašnji fenomen iznenadio je nas, ali ne i Lepu Brenu, koja je, kaže za Alo!, znala da se lutka sa njenim likom i danas prodaje.

- Veoma sam srećna i zadovoljna jer se Barbike prodaju kao rariteti na internetu. Kao što postoji razmena i prodaja mojih albuma i LP ploča, tako se i lutkica prodaje i time se bave ozbiljni kolekcionari - rekla je Brena za Alo!, i dodala:

- Možda će ona jednog dana imati i višu cenu, ali jako je lepo kada se ovim poslom bavite 40 godina, a ta lutka je još uvek aktuelna među vašim fanovima - pohvalila se pevačica.

Kako kaže, i sama ima lutkice sa svojim likom i brižno ih čuva svih ovih godina.

- Zadržala sam jedan paket Barbika i čuvam ih jer za mene imaju emotivnu vrednost. Možda jednog dana napravim mali muzej koji bi se zvao „Period i epoha Lepe Brene“, a u kojem bi se, pored mojih ploča i kaseta, filmova, kostima, našle i moje Lepe Brenice - otkrila je Brena za Alo!.

Brena u delovima

Interesantno je da se lutka Lepe Brene prodaje i u delovima. Tako se na tržištu jedno vreme mogla naći samo glava, ruka ili noga za one kojima eventualno nedostaje određeni deo na lutki. Cena pojedinačnih delova je od 500 do 2.000 dinara.

Oživela lutku u spotu „Srećna žena“

Lepa Brena je svoju lutku iskoristila i u spotu za pesmu „Srećna žena“ s poslednjeg albuma koji je objavila 2018. godine. Redizajnirana lutka u novom kostimu zvezda je spota. U tom video-klipu se, pored Brene, koja je obučena kao i lutkica, u belom kaputu sa crvenom kapom i tamnim naočarima za sunce, pojavljuje još 20 pevačica sa domaće estradne scene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading