SKANDAL NA EVROVIZIJI DAVNE 1999. SE NE ZABORAVLJA Doris Dragović izvukla deblji kraj, zbog ovoga Hrvatska nije pobedila!
Foto: Youtube/Printscreen

Ipak, ovo takmičenje neretko sa sobom donosi i skandale, a jedan koji se dogodio na našim prostorima devedesetih godina prošlog veka, još uvek se prepričava.

Naime, hrvatska predstavnica Doris Dragović bila je favorit Evrovizije održane u Jerusalimu 1999. godine, ali je ipak završila na čestvrtom mestu sa 118 poena.

Ovo je veoma začudilo publiku i glasače, a kako postoji objektivan razlog za ovo, postoji i teorija zavere.

Činjenica je da je numera platila penale jer matrica nije bila čista. Važno pravilo Evrovizije jeste to da ne smeju da se čuju nasnimljeni vokali, a u ovom periodu nastup se oslanjao isključivo na matrice jer je orkestar ukinut.

Kako su se na matrici Doris Dragović čuli muški vokali, a sa njom je na bini bila samo još jedna žena, to je bio razlog za smanjivanje ukupnog broja poena.

Ipak, Doris i autor njene pesme Tonči Huljić rekli su kako im je neko u bekstejdžu rekao da Hrvatska ne odgovara kao zemlja domaćin i da početak ovog milenijuma mora da se proslavi u ekonomski bogatijoj zemlji. Pobedu je te godine odnela Švedska.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading