NETALENTOVANI KOPIRAJU, A TALENTOVANI KRADU Britkim jezikom Goran Bregović odgovorio na kuloarske priče, pa otkrio šokantne detalje iz karijere!
alo.rs/ilustracija

 Gorana Bregovića često su povezivali sa plagijatima, drogom, a sad je otkrio šokantne detalje koje malo ko zna

- Uvek sam imao sreće u životu. Ja računam da sam počeo karijeru u striptiz baru. Tu sam svirao sa 17 godina. Postoji li išta lepše. Sa 17 godina sam video više golih žena nego svi vršnjaci u Jugoslaviji zajedno. Onda sam pobegao od te sudbine da predajem u srednjoj školi. Imao sam sreću da je urednik Univerzala išao u prodavnicu da bi kupio moju ploču posle odgledanog filma Dom za vešanje. Pa niko nije znao da mu kaže ko je to izdao. Onda je saznao da to niko nije izdao pa je on u Jugoslovenskoj ambasadi saznao moju adresu, došao sa advokatom i potpisao ugovor sa mnom. Tako da sam ja imao pre rata zlatne ploče u 10 evropskih zemalja. Imao sam sreće da ne budem zatvoren u Sarajevu tokom rata pa sam mogao da radim", ispričao je Bregović.

A priča o tome da je na račun studija bila uvek dostupna određena količina droge?

- Ja sam imao problem da pišem tekstove na vreme, nisam mogao da se disciplinujem. A onda smo imali dve nedelje da završimo ploču u Londonu. Ne mogu reći da sam se drogirao već sam se držao budnim nedelju dana da bih to stigao da završim. A kokain je bio o trošku studija", rekao je Bregović i istakao da je sa drogom počeo i završio kada je imao 18 godina.

On se u tom istom intervjuu dotakao prekida saradnje sa kumom Emirom Kusturicom, rata u Sarajevu, droge, novca... No pre toga otvoreno i direktno - Dok komponujete, da li kradete ideje, inspiraciju. Ako da, od koga?

-Vidim da mi postavljate pitanje kao da je to nešto očito. Sigurno biste voleli, da ste kompozitor, da prodajete ploče u velikim tiražima, da imate porudžbine od nekoliko filharmonija, da imate značajne nagrade, da imate priznanja… Naravno da biste voleli. A formula je vrlo jednostavna – sam napišete par plagijata. Tako su mi smešna ta jednostavna objašnjenja.Ima ona poznata rečenica – oni netalentovani kopiraju a talentovani kradu", rekao je Bregović svojevremeno za HRT.

Novac. Luksuz. Bolji biznismen nego muzičar. To je sve nešto što se vezuje za Bregovića. A šta on kaže.

- Ja od 23 nemam problema sa novcem, nemam razloga da mislim na novac. E jedino kad je rat počeo onda sam bio u panici. U jednom danu sam izgubio sve što sam imao. Znate ja sam bio siromašno dete koje je odmah pokupovalo stanove, automobile, brodove. Onda sve to izgubite u jednom danu zajedno sa bankovnim računima. E onda ustanovite da ste se zapravo oslobodili, malo lakne malo. I onda sam počeo stvarno da radim, prvi put u životu. Jer sam u Parizu i ne mogu da odem kod tetke na ručak. Tako da sam radio sve što su mi nudili", rekao je Bregović.

Komentari (0)

Loading