MILAN STANKOVIĆ U MANASTIRU SPREMAO OVO JELO Uskršnji obrok za monahe sprema se u dva koraka
Milan Stanković poslednjih godina okrenuo se veri, te često obilazi manastire, zbog čega su počele da kruže netačne glasine da je odlučio da se zamonaši.
Pevač već duže vreme mir pronalazi u pravoslavlju, ali ne planira da se zamonaši.
Foto: Printscreen/instagram
Pogledaj galeriju
Foto: Printscreen/instagram
Pogledaj galeriju

Foto: Alo ilustracija
Pogledaj galeriju

Printscreen
Pogledaj galeriju
Tako je on tokom svojih boravaka u manastiru izučio tajne manastirske kuhinje, a jedno vreme je sam pomagao monaštvu u trpezariji.
Počeo je Vaskršnji post koji traje 48 dana i jedan je od strožih za vernike koji se pridržavaju kanona.
Polovina posta odvija se na vodi, a prvih dana čak ne bi trebalo ništa jesti. Postoji mnoštvo jela koja se mogu spremati bez kapi ulja, a među njima je i popularni humus.
Milan Stanković, koji takođe ovih dana posti, obožava namaz od leblebija i predlaže verziju koja se priprema na vodi. Ukusno, zdravo i jednostavno.
Postoji mnoštvo jela koja se mogu spremati bez ijedne kapi ulja, a među njima je i popularni humus. Samo treba pustiti mašti na volju.
Sastojci za humus na vodi
200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
4 kašike tahinija (pasta od susama) kašičica solipola kašičice bibera
sok od 2 manja limuna
kašika suvog vlašca
kašika belog luka u prahu
začinska paprika
Priprema
U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.
Namaz je potrebno blendirati nekoliko minuta jer tako ćete dobiti glatku i ujednačenu masu.
Gotov humus prebacite u činiju za serviranje, a ostatak u teglu koju ćete čuvati u frižideru. Humus pospite začinskom paprikom i poslužite.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)