Toše Proeski
Screenshot Youtube
Toše Proeski

Screenshot Youtube

Toše Proeski , Foto: Screenshot Youtube

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, a 26 godina kasnije tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a bio je uvaženi muzičar i omiljena ličnost širom Balkana.

Toše Proeski

YouTube/Printscreen

Toše Proeski, Foto: YouTube/Printscreen

Toše Proeski iza sebe je ostavio veliki broj pesama koje i dan danas žive, zahvaljući njima glas Balkanskog anđela i dalje se čuje i ne dozvoljava da padne u zaborav. Sjajan pevač i još bolji čovek, čiji je put ka zvezdama prekinut prerano, ostavio je dubok trag kako na domaćoj javnoj sceni, tako i u svetu. Mnogi sa nevericom i dalje govore o njegovoj smrti, a neutešni roditelji i dalje.

Pored pesama, Toše Proeski ostao je upamćen po predivnom osmehu i plemenitoj duši. Pomagao je svima onima kojima je pomoć bila neophodna, voleo je svoju porodicu, prijatelje, kolege.

Toše Proeski grob

YouTube/Printscreen

Toše Proeski grob, Foto: YouTube/Printscreen

Uživao je u druženju sa mališanima, bio je spreman do dostigne sam vrh u svojoj muzičkoj karijeri, a onda je jedan trenutak i nepažnja vozača, srušila sve snove i ugasila jedan mladi život. Uspomena na Tošeta ne bledi, a njegova zvezda već 12 godina sija na nebu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Baron

16.10.2020 12:30

Sumnjiv udes.

XXX

16.10.2020 14:20

@Baron - Naravno...