Vuk Jeremić
Dejan Briza, ALO
Vuk Jeremić

Dejan Briza, ALO

Vuk Jeremić , Foto: Dejan Briza, ALO

Šta god da se ubuduće dogodi Srbima na Kosovu i Metohiji Albanci će optužiti Srbiju da je to uradila, a alibi za to dao im je lično lider Narodne stranke Vuk Jeremić. On je svojom politikantskom izjavom da država Srbija planira da izazove haos na severu KiM, postao najveća zvezda albanskih medija koji ga slave i daju mu ogroman prostor.

Takvom sumanutom izjavom Jeremić je dao alibi Albancima za svaki napad na srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Reagujući na izjavu Jeremića, Ðurić kaže da lider Narodne stranke polazi od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na severu Kosova i Metohije kako bi imala izgovor za ustupke Prištini.

 

- Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim, čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

 

Ðurić podseća da su upravo Jeremić i njegovi partijski drugovi svojevremeno 2011. izazvali nemire na severu Kosova i Metohije, a potom zarad ostanka na vlasti ostavili Srbe u pokrajini na cedilu i uveli im prelaze poput graničnih, carinske pečate i prištinska lična dokumenta.

- Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić učiniće sve da zaštite bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali i nastaviti da insistiraju da se razjasni kakva je priroda Jeremićevih odnosa sa međunarodnom kriminalnom grupom korupcionaša i perača novca i za kakve protivusluge je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu - poručio je Ðurić.

Istakao je da Srbe na Kosovu i Metohiji ne smeju da onespokoje "dijabolične fantazije" Vuka Jeremića, čiji je jedini posao očigledno da sedeći u skupim restoranima u Njujorku ili Toskani smišlja pakosti srpskom narodu i državi.

Komentari (3)

marko

13.06.2018 16:59

bude li mom detetu falila dlaka sa glave jos nekom ce faliti mnogo vise

život

13.06.2018 18:47

Sunđer Bob

Dača

14.06.2018 18:11

Jeremić je prodana duša , koja radi protiv države Srbije.