AMERIKANCI NAPRAVILI NOVU LISTU Srbija velesila po broju tenkova u regionu, a tek da vidite gde smo u svetu (VIDEO)
vs.rs

Dugo mesto zauzela je Severna Koreja, zatim slede Sjedinjene Američke Države, a četvrta je Kina. Srbija je na 55. mestu. Peto mesto na listi američkog sajta zauzima Egipat, šesto Indija, zatim slede Iran, Pakistan, Sirija i Južna Koreja.

Na listi sa 146 zemalja, prema istraživanju američkog sajta, Srbija zauzima 55. mesto, što je stavlja na dosta bolju poziciju od ostalih evropskih, ali i zemalja u regionu. Primera radi, 56. mesto zauzela je Finska, ispod nje je Velika Britanija, dok balkanske zemlje poput Bosne i Hercegovine i Hrvatske zauzimaju 76. i 85. mesto.

 

 

Jedina zemlja iz regiona koja se nalazi ispred Srbije je Bugarska i ona zauzima 39. mesto na "Global fajerpauerovoj" listi. Nedavno je pomenuti sajt napravio i rang listu najmoćnijih vojnih sila na svetu za 2023. godinu, a Srbija se našla na 58. mestu, tri pozicije bolje nego u 2022. godini.

Iza Srbije, po vojnoj snazi bile su Bugarska (59), Hrvatska (68. mesto), Slovenija (86), Albanija (91), Severna Makedonija (108), Crna Gora (128) i Bosna i Hercegovina (133). Crna Gora je na listi 137. sa nula tenkova, odmah ispod Belgije, koja ima nula tenkova i malo iznad Litvanije, koja, takođe, ima nula tenkova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milojko

20.01.2023 06:52

Jeste, Srbija je bre sila! Svi strepe od nas...