"PUNO JE SRCE SVAKOG OD NAS" Vučević obišao Četvrtu brigadu Kopnene vojske (FOTO)
Ministarstvo odbrane Republike Srbije

On je istakao da će biti nastavljen rad na jačanju Vojske Srbije kako bi njeni pripadnici imali bolji materijalni položaj, najbolju opremu i naoružanje

Ministar Vučević je tom prilikom izrazio uverenje da će svi pripadnici Kopnene vojske i Četvrte brigade uvek biti na visini zadatka i da će ispuniti sve obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i zaštite svakog građanina naše otadžbine.

– Puno je srce svakog od nas kada vidite da smo naslednici slavne istorije, tradicije, pa i sadašnjosti. Pre svega smo obavezni prema budućnosti, prema onima koji dolaze posle nas i posebno smo zagledani u okolnosti koje nas okružuju i, tim pre, Četvrta brigada Kopnene vojske ima ozbiljnu, veliku odgovornost gledajući u njenu zonu delovanja, ambijent u kome radi i okruženju. Ja sam siguran da će svi pripadnici Vojske Srbije, svi pripadnici Kopnene vojske, naravno i same Četvrte brigade, biti uvek na visini zadatka, da će ispuniti sve one obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i zaštite svakog građanina naše otadžbine – rekao je ministar odbrane.

On je istakao da će biti nastavljen rad na jačanju Vojske Srbije kako bi njeni pripadnici imali bolji materijalni položaj, najbolju opremu i naoružanje.

Komandant Četvrte brigade brigadni general Novica Petrović je tokom uvodnog referisanja upoznao ministra odbrane sa organizacijom, zadacima i stanjem u tom sastavu Kopnene vojske. Ministar Vučević i general Mojsilović su potom prisustvovali kratkom prikazu osposobljenosti tenkovske čete M-84 prilikom formiranja i kretanja marševske kolone.

Posle obilaska spomen sobe Četvrte brigade koja je posvećena bogatoj vojnoj istoriji Vranja i okoline, od perioda srpsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i agresije 1999. godine, ministar Vučević upisao je u Spomen knjigu sledeće reči:

„Zahvalan sam na prilici da se upoznam sa slavnom tradicijom naše vojske u Vranju i Pčinjskom okrugu. Posebno sam ponosan na ovu postavku u Spomen sobi koja je prava slika i čvrst dokaz da je naš narod uvek bio na pravoj strani istorije i da je za svoju slobodu platio najskuplju cenu.“

Ministar odbrane Miloš Vučević je 1993. godine, kao vojnik julske generacije, deo vojnog roka služio upravo u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju gde je i položio vojničku zakletvu.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading