Šetnja, ljudi, Beograd
Masanori Jošida
Šetnja, ljudi, Beograd

Masanori Jošida

Šetnja, Foto: Masanori Jošida

Milioni ležaljki za bebe proizvođača „Fišer prajs“ povučeni su s američkog tržišta nakon smrti više desetina beba. Reč je o ležaljkama „rok ’n’ plej“. Inače, ležaljke ovog proizvođača moguće je kupiti i u Srbiji, zbog čega se roditeljima i u našoj zemlji savetuje oprez pri kupovini opreme za najmlađe.

Pročitajte još:

Ležaljke „Fišer prajs“, koje se prodaju u Srbiji, u zavisnosti od modela, koštaju od 6.500 do 10.500 dinara.

- Roditelji generalno treba da obrate pažnju pri kupovini opreme za svoje najmlađe, a u slučaju da se sporna ležaljka već nalazi u njihovom domu - bilo da su je kupili, nasledili ili dobili na poklon - najbolje bi bilo da je se odmah reše. Inače, neki naši nepošteni uvoznici one stvari koje su povučene s drugih tržišta kupuju za male pare i onda ih uvezu, pa prodaju u Srbiji. Zato, još jednom ponavljamo - roditelji, vodite računa šta kupujete - kaže za „Alo!“ Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Park, šetnja

Alo!/ Rajko Ristić

Park, šetnja, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

- Ovaj proizvod je smrtonosan i treba ga odmah povući s tržišta - istakao je Kajl Jasuda, predsednik Američke akademije za pedijatriju.

Iz američke komisije za bezbednost potrošača (CPSC) navode da svako ko je kupio takvu ležaljku treba odmah da prestane da je koristi.

-Smrti beba dogodile su se u ležaljkama „rok 'n’ plej“, nakon što su se bebe okrenule na trbuh ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima - navodi američka komisija za bezbednost potrošača (CPSC) u svojoj izjavi.