nosač aviona abraham linkoln
printscren youtube
nosač aviona abraham linkoln

printscren youtube

nosač aviona abraham linkoln, Foto: printscren youtube

 

Pentagon nije ni očekivao da će slanje nosača aviona " Abraham Linkoln" u Persijski zaliv, kao upozorenje Iranu dobiti neočekivanu reakciju, koja se pretvorila u zveckanje sa oružjem.

Iz Irana na američko opkoljavanje ove bliskoistočne države stigla je neočekivana poruka.

Naime, visoki iranski sveštenik ajatolah Jusuf Tabatabai Nedžad poručio je da bi, ukoliko bi došlo do rata, američka flota mogla biti unuštena veoma lako.

ZVERKA Iran predstavio svoj borbeni avion, izgleda OPASNO! (FOTO + VIDEO)

 "Njihova flota koja košta milijarde dolara može biti uništena jednom raketom" poručio je on i dodao:

 

"Ako pokušaju bilo kakav manevar, suočiće se sa desetinama raketa, a tada naši vladini zvaničnici neće više biti zaduženi da deluju oprezno već će sve biti u rukama našeg voljenog vođe", rekao je on misleći na vrhovnog vođu Irana ajatohala Alija Hameneija.

Prethodno je portparolka američkog ministarstva odbrane potvrdila da je nosač aviona "Abraham Linkoln" stigao u operativnu zonu mornarice na Bliskom istoku u četvrtak, a da su nuklearni bombarderi B-52 stigli dan ranije.

Zapadni mediji su ranije objavili da postoje saznanja o tome da Iran raspoređuje po Persijskom zalivu svoje balističke projektile u susret pristizanju američkih nosača aviona i ratnih brodova, ali Teheran to nije komentarisao.