Ukrajina
Foto: Printscreen/Telegram


U nedelju, 23. juna, ukrajinske oružane snage su izvele uspešan napad na komandni punkt ruskog motorizovanog puka u Nehotejevki, Belgorodskoj oblasti. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine (OSU) je objavio da su vazdušne snage u saradnji sa ostalim komponentama odbrambenih snaga izvele napad koji je rezultirao eksplozijama i uspešnim pogađanjem cilja. Satelitski snimci, koje je objavio OSINT analitičar Brejdi Afrik, potvrdili su uništenje skladišta i pripremnih lokacija za Šahed-136/Geran-2 dronove, obrazovnih zgrada i komandnih punktova.

 

 


Pored uništavanja dronova i komandnog punkta, ukrajinske pomorske snage su izvestile o gubicima instruktora i kadeta koji su se obučavali za lansiranje Šahed-136/Geran-2 dronova na ukrajinske ciljeve. Ova informacija ukazuje na ozbiljnost sukoba između Ukrajine i Rusije, gde se ne samo vojna oprema uništava, već su i ljudski životi u opasnosti.


Ministarstvo odbrane Rusije je, s druge strane, izvestilo da je oboreno čak 33 drona u četiri regiona u ranim jutarnjim satima u nedelju, 23. juna. Lokalni guverner Brjanske oblasti je izvestio da je 28 dronova oboreno iznad njihovog regiona. Ova reakcija svedoči o odlučnosti Rusije da odgovori na napade i zaštiti svoj teritorijalni integritet.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading