tajvan
Foto: EPA/EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO, ilustracija


Tokom noći, ruski raketni napad na Kijevsku oblast rezultirao je povredama dve osobe i oštećenjem desetina stambenih i drugih objekata. Komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Nikola Oleščuk izjavio je da je sistem protivvazdušne odbrane Uništio dve od tri rakete lansirane iznad Kijevske oblasti. Treća raketa nije navedena u njegovoj objavi. Fragmenti rakete su povredili dve osobe, ali im nije bila potrebna hospitalizacija.

Ruslan Kravčenko, šef administracije Kijevske oblasti, naveo je da su krhotine rakete oštetile šest višespratnica, više od 20 privatnih kuća, benzinsku pumpu, apoteku, upravnu zgradu i tri automobila u regionu. Ovo je izazvalo zabrinutost među stanovnicima regiona i širom Ukrajine.

 

 


Napad na drugi po veličini ukrajinski grad, Harkov, rezultirao je smrću dve osobe i povredom 53 ljudi, među kojima su i troje dece. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zatražio dodatnu pomoć kako bi se zemlja izborila sa rastućom pretnjom takvog oružja.


U nedelju, ruski PVO sistem uništio je 12 ukrajinskih dronova koji su napali rusku oblast Brjansk, graničnu sa Ukrajinom. Guverner Brjanske oblasti, Aleksandar Bogomaz, izjavio je da u napadu nije bilo žrtava niti štete.

Svedoci Rojtersa su čuli nekoliko eksplozija u Kijevu i okolini tokom jutarnjih sati, dok je region bio pod uzbunom od vazdušnih udara.

 

 

(Index)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading