Ukrajina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukrajinska pravda došla je do snimka presretnutog razgovora u kome ruski komandant navodno naređuje svojim podređenima da odrube glavu ukrajinskom vojniku u Donjeckoj oblasti!

Snimak je navodno zabeležen prošlog ponedeljka u blizini sela Staromajorske u okrugu Volnovaha. Na snimku se čuje kako komandanti ruske jedinice naređuju svojim potčinjenima da ne zarobljavaju ukrajinske vojnike već da ih obezglave, prenosi Kurir.

Komandant zahteva da njegovi vojnici odrube glavu ukrajinskom vojniku i stave je na kolac kako bi zastrašili druge ukrajinske vojnike.

Ukrajina je nedavno, podsetimo, optužila ruske snage da su počinile ratni zločin kad su odrubile glavu jednom ukrajinskom vojniku na frontu kod Donjecka. Generalni tužilac Andrij Kostin objavio je uznemirujuću fotografiju na kojoj se navodno vidi glava vojnika položena na haubu oklopnog vozila Kozak-2 koje se koristi za transport trupa. Na snimku se vidi da je vozilo izrešetano sa svih strana i da je najverovatnije upalo u zasedu protivnika.

 

 

Jezivu scenu navodno je zabeležio izviđački dron u istočnoj oblasti Donjecka.

- Novi zastrašujući dokaz ruske zločinačke politike usmerene na istrebljenje Ukrajinaca. Dobili smo informaciju da su ruski komandanti naredili da se ukrajinski vojnici ne uzimaju kao zarobljenici već da se ubijaju nehumanom svirepošću - odsecanjem glava. U Donjeckoj oblasti zabeležena je činjenica obezglavljivanja ukrajinskog defanzivca - napisao je Kostin ispod fotografije na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Drugi užasavajući snimak, podsetimo, potvrdio je nedavno da borbe na prvoj liniji fronta u Ukrajini postaju sve nemilosrdnije! Analitičar Bilda Julijan Repke objavio je snimak na kome se navodno vidi kako pripadnici ukrajinskih snaga ubijaju ruske ranjenike.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading