Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Ovu informaciju potvrdilo je visoko vojno rukovdstvo, naglašavajući da su pripreme već u punom jeku, a detaljna analiza izveštaja objavljena je na Jutjub kanalu "Military Summary".

Kako se navodi, u okviru logističke podrške, od petka će biti uspostavljena privremena vazdušna linija između Sjedinjenih Američkih Država i Poljske, koja će omogućiti transport oklopnih vozila i municije.

Osim toga, tenkovi i borbena vozila pešadije, uključujući modele švedske, italijanske i nemačke proizvodnje, biće prebačeni brodovima iz Rumunije i Bugarske.

Takođe se naglašava da su u toku akumulacije projektila Storm Shadow i ATACMS, što ukazuje na ozbiljnost i obim priprema.

U ukrajinskim gradovima Hersonu i Dnjepru, remontne radionice biće postavljene u podzemnim parking prostorima tržnih centara. 

Međutim, međunarodna podrška se ne zaustavlja na logistici.

Prema informacijama, danski i britanski vojni lekari pripremaju poljske bolnice u Odesi, Dnjepru, Harkovu i Nikolajevu za potrebe do 30 hiljada vojnika. 

Od ponedeljka, Italija, Hrvatska, Belgija i Holandija šalju 2.300 vojnih lekara specijalista i medicinara koji će raditi i trenirati u ovim terenskim uslovima.

Pored toga, Finska i baltičke zemlje poslaće ograničen kontingent vojnih specijalista koji će imati zadatak da štite bolnice od vazdušnih napada i organizuju elektronski rat.

Ove pripreme su deo šireg "samita mira", kojim predvode lideri Evropske unije, a koji ima za cilj da se suprotstavi Oružanim snagama Rusije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading