Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Pokrovsk je najvažniji logistički centar Oružanih snaga Ukrajine, preko kojeg se snabdeva Časov Jar, prenose ruski mediji,

Vojni analitičar Konstantin Mašovec ističe u Telegramu da su Oružane snage Rusije „dovoljno blizu da direktno počnu borbu za najveći odbrambeni centar Oružanih snaga Ukrajine istočno od reke Volčje – selo Novoselovka Pervaja“. Prema njegovim rečima, oni su već napredovali duž južne obale lokalnog rezervoara u njegovom pravcu, a takođe imaju priliku da mu priđu sa juga - iz sela Umanskoe.

Mašovec takođe očekuje nastavak „upornih napada” Rusa na pravcu Sokol-Evgenovka-Volčje sa ciljem da se probiju u rejon sela Progres i sa severa da podrže dejstva taktičke grupe, koja se „sprema za borbe za Novoselovku Prvu”.

Vojni bloger Bogdan Mirošnikov u Telegramu naglašava da je nakon gubitka Novopokrovskog i Novoaleksandrovke jedna od važnih tačaka u toj oblasti naselje Sokol, gde su ruske jedinice „postigle uspehe i zapravo počele da se bore za selo“. Ruski izvori kažu da je u sokolskom kraju nedavno zauzet važan „oslonac“ na dominantnoj visini od 226 metara. Napredovanje južno i severno od Sokola bilo je otprilike po 600 metara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading