zelenski i zalužni
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni, lajkovao je objavu ukrajinskog blogera Miroslava Oleška uz oštru kritiku Vladimira Zelenskog, objava je naknadno izbrisana, a ukrajinski mediji su skrenuli pažnju na ovaj slučaj.

Oleško je na svom Fejsbuk profilu objavio objavu u kojoj je komentarisao nove mirovne predloge za rešavanje sukoba koje je izneo predsednik Vladimir Putin.

Bloger je rekao da su postavljeni uslovi rezultat politike Zelenskog i da će ispunjenje ovih uslova garantovati „kraj njegove moći“.

Objava

Facebook

 

„Postali smo taoci večnog rata“, požalio se Oleško.

Prema ukrajinskom izdanju Fokus, Zalužnom se dopao post, što je izazvalo „negativnu reakciju na Internetu“.

Međutim, Oleškova objava je naknadno izbrisana. Odgovarajući na pitanje jednog od korisnika pod drugom porukom zašto je „ukinuo post sa Zalužnijevim lajkom“, bloger je rekao da je publikacija navodno „blokirana zbog pritužbi“.

Putin je u petak izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, predviđajući priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersona i Zaporožja kao regiona Rusije, konsolidaciju vanblokovskog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njegovu demilitarizaciju i denacifikaciju i ukidanje antiruskih sankcija.

Ukrajinska strana je odbila inicijativu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading