RUSKA PVO OBORILA 87 UKRAJINSKIH DRONOVA: Otkriveno oštećenje naftnog skladišta!
EPA


Snage ruske PVO oborile su ukupno 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti Rusije, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. Najviše dronova, čak 70, oboreno je iznad Rostovske oblasti. Takođe, iznad Kurske i Voronješke oblasti uništeno je po šest dronova u napadu, dok je po dva drona oborena iznad Belgorodske i Krima, a jedan iznad Kurske oblasti.

Usled pada delova oborenih dronova u regionu Voronježa, pričinjena je manja šteta na skladištu za naftu koje se ne koristi, objavio je regionalni guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu. Ovo je izazvalo dodatnu pažnju javnosti i postalo tema rasprave o mogućim posledicama takvih incidenata.

Guverner Voronježa, Aleksandar Gusev, precizirao je da su oko 3 sata po lokalnom vremenu dežurne snage protivvazdušne odbrane u okrugu Liskinski oborile šest bespilotnih letelica, što je rezultiralo oštećenjem skladišta. Sa druge strane, guverner Rostova, Vasilij Golubev, objavio je da su snage protivvazdušne odbrane odbile masovni napad dronovima i da je poremećeno snabdevanje strujom u Morozovskom okrugu, te da se preduzimaju mere za obnavljanje snabdevanja korisnika.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Moskva gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti Rusije, kao i na Krim. Ovo ukazuje na intenziviranje sukoba između dve zemlje i sve veću upotrebu bespilotnih letelica u vojne svrhe.

(Tanjug)

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading